Αναζητούν τον δράστη που πυροβόλησε στο πόδι αδέσποτο σκύλο έξω από το Γυμνάσιο Λουτρακίου Κορινθίας

Καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου κατέθεσε στις 17 Μαΐου 2019 ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας» (Κο.Πρ.Α.Π.) σε βάρος του άγνωστου δράστη που πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο έξω από το Γυμνάσιο Λουτρακίου προκαλώντας του κάταγμα στο αριστερό μηριαίο οστό.

Ο σκύλος που είναι εμβολιασμένος, στειρωμένος και φέρει σήμανση του Δήμου Λουτρακίου, μεταφέρθηκε από εθελοντή του Συλλόγου στον κτηνίατρο Αργύρη Τούσουλη, ο οποίος του αφαίρεσε το βλήμα από το πόδι του και τώρα φιλοξενείται στο σπίτι του φιλόζωου που τον φρόντιζε στη γειτονιά όπου ζούσε.

 

 

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας» (Κο.Πρ.Α.Π.) αναφέρει για το περιστατικό τα εξής: «Την Τρίτη 14/5/2019, κατά τις πρωινές ώρες, άγνωστος πυροβόλησε έξω ακριβώς από την πόρτα του γυμνασίου Λουτρακίου αδέσποτο σκύλο, τον Μπόνυ.

Το ζώο, έπειτα από το γεγονός εξαφανίστηκε και εντοπίστηκε 3 μέρες μετά από περίοικους, οπότε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα από εθελοντή μας σε κοντινό κτηνιατρείο. Χειρουργήθηκε άμεσα από τον Κορίνθιο ορθοπεδικό κτηνίατρο κ. Τούσουλη Αργύρη, τον οποίο κι ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση.

 

 

Όπως δείχνουν ξεκάθαρα οι εικόνες, πρόκειται για κάταγμα μηριαίου οστού το οποίο πέτυχε ο δράστης με μία μόνο σφαίρα πυροβόλου όπλου. Ο Μπόνυ, αναρρώνει στο σπίτι του ανθρώπου που τον φρόντιζε, ενόσω ήταν στον δρόμο. Πρόκειται για έναν σκύλο υγιή, δυνατό και κυρίαρχο, υπολογίζεται 5 ετών και είναι μεγαλόσωμος. Είναι εμβολιασμένος, στειρωμένος και φέρει σήμανση του Δήμου Λουτρακίου.

Το σωματείο μας έκανε καταγγελία του επαίσχυντου περιστατικού στο Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, το οποίο και κατάσχεσε τη σφαίρα που αφαιρέθηκε από το σώμα του ζώου. Αναμένουμε το πόρισμα της σχετικής έρευνας.

 

 

Καταδικάζουμε την πράξη! Η οποία δεν αφορά μόνο στον συγκεκριμένο σκύλο, αλλά κατακρίνουμε και μαχόμαστε βίαιες συμπεριφορές, που είναι βλαβερές και επικίνδυνες ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή! Ο οπλοφόρος είναι ανεξέλεγκτος και με την ίδια άνεση θα ξεσπάσει τον θυμό του σε όποιο ανυπεράσπιστο ον βρεθεί στον δρόμο του. Είναι δυστυχώς επιβεβαιωμένο πως η βία που ασκείται στα ζώα είναι το πρώτο σκαλί δράσης μιας διαταραγμένης προσωπικότητας με επόμενα αυτά των μικρών παιδιών, των ηλικιωμένων, των γυναικών.

Γι’ αυτό καλούμε όποιον έχει πληροφορίες για το συγκεκριμένο συμβάν, να απευθυνθεί στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα ή να επικοινωνήσει με τη σελίδα μας στο facebook» καταλήγει ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας».