Αναζητούν τον δράστη που σκοτώνει με αεροβόλο όπλο αδέσποτες γάτες στην οδό Βερμίου στην Ηλιούπολη Αττικής

Και δεύτερη αδέσποτη γάτα πυροβολήθηκε με αεροβόλο όπλο στην οδό Βερμίου στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη Αττικής και ήδη έχουν ξεκινήσει όλες οι νόμιμες διαδικασίες για τον εντοπισμό του δράστη που αποτελεί κίνδυνο για όλους, ανθρώπους και ζώα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης η γατούλα πυροβολήθηκε σε γειτονιά πολύ γνωστή για τα αντιφιλοζωικά της αισθήματα αφού στο παρελθόν έκανε καταγγελία στον Εισαγγελέα για την σκόπιμη στέρηση νερού και τροφής στις αδέσποτες γάτες που με δικές της δαπάνες σιτίζει, στειρώνει και περιθάλπει φιλόζωη της περιοχής.

Η γάτα μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο από τη γυναίκα που την φρόντιζε και εκεί παρά τις προσπάθειες των κτηνιάτρων να την κρατήσουν στη ζωή, τελικά κατέληξε καθώς το σφαιρίδιο του αεροβόλου όχι μόνο προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα στο μπροστινό της πόδι, αλλά χτύπησε τον πνεύμονα της με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης καλεί όποιον γνωρίζει τον δράστη που πυροβολεί ανυπεράσπιστα ζώα στην οδό Βερμίου στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη Αττικής να επικοινωνήσει μαζί της καθώς όπως πολύ ορθά επισημαίνει «η ύπαρξη τέτοιων υποκειμένων θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την ψυχική υγεία κάθε κοινωνίας που τους ανέχεται στους κόλπους της».

Συγκεκριμένα τονίζει τα εξής για το έγκλημα για το οποίο έχει ενημερωθεί και ο Δήμος Ηλιούπολης: «Παγκόσμια Ημέρα Γάτας σήμερα (8 Αυγούστου). Της γάτας που στην Ελλάδα εν έτει 2018 αντιμετωπίζεται πολλές φορές σαν παράσιτο, που μπορεί να μεταδώσει όλες τις ασθένειες του κόσμου και τις πληγές του Φαραώ μαζί. Που ζει κρυφά απ' τον Θεό μέσα στις αφιλόξενες πόλεις μας, χωρίς εξασφαλισμένο φαγητό, νερό, καταφύγιο. Που όσοι προσπαθούν να τους προσφέρουν μια μικρή ανακούφιση στη μίζερη ζωή τους, γίνονται στόχοι επιθέσεων, ύβρεων, απειλών και προπηλακισμών. Γι' αυτό δεν έχουμε κανέναν «πανηγυρικό» λόγω μέρας να σας πούμε, θα σας πούμε όμως τι συνέβη στην Όμορφη, μια γατούλα που ζούσε σε μια γειτονιά της Ηλιούπολης.

 

 

Τι κακό μπορεί να κάνει ένα πλάσμα για να οπλίσει το χέρι κάποιου; Ποιο ήταν το λάθος του ώστε να φύγει από τη ζωή με τόση αγωνία και πόνο; Και τέλος, για ποιο έγκλημα τιμωρήθηκε και η φροντιστής που είδε ένα από τα πλάσματα που με αυτοθυσία φρόντιζε, είχε στειρώσει και εμβολιάσει προσφέροντάς του την στοιχειώδη αξιοπρέπεια στην αδέσποτη ζωή του;

ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ είναι μια τέτοια πράξη εκ μέρους του δράστη; Η γατούλα πυροβολήθηκε σε γειτονιά της Ηλιούπολης, πολύ γνωστή για τα αντιφιλοζωικά της αισθήματα αφού στο παρελθόν έχει γίνει καταγγελία στον Εισαγγελέα για την σκόπιμη στέρηση νερού και τροφής στις αδέσποτες γάτες που με δικές της δαπάνες σιτίζει, στειρώνει και περιθάλπει φιλόζωη της περιοχής.

Γνωρίζουμε πως η ντροπή του ανθρώπινου γένους που την πυροβόλησε πιθανόν να χαρεί αν μάθει ότι της έδωσε ένα πολύ επώδυνο κι αγωνιώδες τέλος, αφού το βλήμα προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα στο μπροστινό της πόδι και της χτύπησε τον πνεύμονα, τόσο όσο χρειαζόταν για να περάσει τις τελευταίες της μέρες παλεύοντας για μια ανάσα παρά τις προσπάθειες των γιατρών που τη μεταφέραμε. Γνωρίζουμε επίσης ότι είναι το 2ο ζώο στην ίδια γειτονιά που βρίσκει τον θάνατο από το όπλο του. Γνωρίζουμε ότι κάποιος σαν αυτόν, που προκαλεί αναίτια τον πόνο και τον θάνατο σε αθώα πλάσματα, είναι επικίνδυνος για την κοινωνία που ζει κι ικανός για κάθε εγκληματική πράξη.

Η γατούλα έφυγε, εμείς όμως είμαστε εδώ κι ήδη έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την τιμωρία αυτού που της στέρησε με τόσο πόνο τη ζωή. Από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί και ο Δήμος Ηλιούπολης που έχει την ευθύνη για όλους τους πολίτες του ανεξαιρέτως, δίποδους και τετράποδους, γιατί η ύπαρξη τέτοιων υποκειμένων θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την ψυχική υγεία κάθε κοινωνίας που τους ανέχεται στους κόλπους της.

Παρακαλούμε όποιον κατοικεί πέριξ της Βερμίου στην Αγ. Μαρίνα και μπορεί να μας δώσει περισσότερα στοιχεία να επικοινωνήσει μαζί μας άμεσα. Κι όσοι από τους γείτονές του σκεφτούν ότι δεν αξίζει να ασχοληθούν, ευχόμαστε να μην διαψευστούν με τον χειρότερο τρόπο κάποια στιγμή, όπως έχουμε δει συχνά να συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις - δυστυχώς κατόπιν εορτής βέβαια.

Αντίο Όμορφη. Εσύ κοιμήσου ήσυχα, ήρθε η ώρα να χάσουν τον ύπνο τους αυτοί που πρέπει» καταλήγει η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης.