Αναζητούν τον δράστη που συνεχίζει να πετάει φόλες με φυτοφάρμακο στο κέντρο της Καρδίτσας

Άλλο ένα κομμάτι κρέας που όπως αποδείχθηκε από τον τοξικολογικό έλεγχο περιείχε φυτοφάρμακο εντοπίστηκε και περισυνελέγη στις 20 Δεκεμβρίου 2018 από εθελόντρια του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Σωματείου «Διασώζω» και πάλι στην κεντρική πλατεία της πόλης της Καρδίτσας. Αγνοείται ένας ακόμα αδέσποτος σκύλος, ο τρίτος κατά σειρά.

Είναι το τέταρτο κρούσμα δηλητηρίασης ζώων με φυτοφάρμακο που καταγράφεται τον μήνα Δεκέμβριο στο κέντρο της Καρδίτσας και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη.

 


 
Η φόλα ήταν κοτόπουλο με φυτοφάρμακο 

Το πρώτο περιστατικό δηλητηρίασης ζώων στο κέντρο της Καρδίτσας συνέβη στις 7 Δεκεμβρίου 2018 όπου 4 αδέσποτα σκυλιά και 2 γάτες που κατανάλωσαν τις  φόλες που περιείχαν φυτοφάρμακο βρήκαν φρικτό θάνατο, ενώ δύο σκυλιά που φρόντιζαν φιλόζωοι αγνοούνται ακόμα και σήμερα. Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 11 Δεκεμβρίου 2018 βρέθηκαν από φιλόζωους δύο ακόμα δηλητηριασμένα αδέσποτα σκυλιά στο ίδιο σχεδόν σημείο, τα οποία μεταφέρθηκαν άμεσα σε κτηνιατρείο και σώθηκαν.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2018 δύο αδέσποτοι σκύλοι και μία αδέσποτη γάτα που ζούσαν στο κέντρο της Καρδίτσας και φρόντιζαν φιλόζωοι της περιοχής εντοπίστηκαν με τα ίδια συμπτώματα δηλητηρίασης. Χάρη στην άμεση επέμβαση πολιτών τα ζώα μεταφέρθηκαν έγκαιρα σε κτηνιατρείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Τα δύο σκυλιά σώθηκαν, αλλά η γάτα δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Το Πολιτιστικό και Φιλοζωικό Σωματείο «Διασώζω» έστειλε δείγμα από τη δηλητηριασμένη τροφή στο χημείο, η οποία σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τοξικολογικού ελέγχου, περιείχε φυτοφάρμακο!

 


 
Ο δράστης έριξε φόλες ακόμα και δίπλα στην παιδική χαρά 

Όλα τα στοιχεία έχουν κατατεθεί στην Αστυνομία και έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες νομικές ενέργειες εναντίον του άγνωστου δράστη από το Πολιτιστικό και Φιλοζωικό Σωματείο «Διασώζω», το οποίο για άλλη μια φορά απευθύνει έκκληση σε όποιον είδε κάτι περίεργο ή έχει οποιαδήποτε πληροφορία να βοηθήσει - έστω και ανώνυμα - προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης που σκορπάει τον θάνατο στο κέντρο της Καρδίτσας.

«Είναι αδιανόητο να επιτρέπουμε σε όποιον ενοχλείτε από τα αδέσποτα ζώα να σκορπίζει δηλητήριο και να σκοτώνει με βασανιστικό τρόπο ζωντανές ψυχές που κάποιοι φρόντιζαν και αγαπούσαν για χρόνια. Επίσης είναι τραγικό το θράσος να κάνουν αυτή την αποτρόπαια πράξη στην κεντρική πλατεία της πόλης σε εορταστική περίοδο που για παράδειγμα τόσα παιδιά παίζουν, πέφτουν στην πλατεία και μετά βάζουν τα χέρια στο στόμα. Να αποδοθεί δικαιοσύνη!» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Πολιτιστικό και Φιλοζωικό Σωματείο «Διασώζω».