Αναζητούν τον δράστη που θανάτωσε με φόλες τα 15 αδέσποτα γατιά που φρόντιζε το εστιατόριο Ακρογιάλι στο Σούνιο

Μπροστά σ’ ένα αποτρόπαιο θέαμα ήρθε αντιμέτωπη η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Ακρογιάλι κα Λίτσα Καραγιάννη όταν το πρωί του Σαββάτου 17 Μαρτίου 2018  βρήκε νεκρές από φόλες τις 15 αδέσποτες γάτες που φρόντιζε για τουλάχιστον 10 χρόνια έξω από την επιχείρησή της στην παραλία του Σουνίου.

Ένα από τα γατάκια εντοπίστηκε να χαροπαλεύει πάνω στην άμμο και αμέσως μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο, αλλά δυστυχώς δεν άντεξε και κατέληξε. Από το ισχυρό δηλητήριο που χρησιμοποίησε ο δράστης – προφανώς το προηγούμενο βράδυ ώστε το πρωί όλα να έχουν τελειώσει - δεν γλύτωσαν πολλοί γλάροι και μια αλεπού, που βρήκαν επίσης φρικτό θάνατο.

 

 

Σ’ ένα από τα γατιά θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή και τοξικολογική εξέταση ώστε να εντοπιστεί το είδος της θανατηφόρου ουσίας που χρησιμοποίησε ο δράστης και μάλιστα εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου για να εξοντώσει τα ζώα που είχαν βρει φροντίδα και καταφύγιο στο εστιατόριο Ακρογιάλι.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» η κα Λίτσα Καραγιάννη, με σημαντικό φιλοζωικό έργο στην περιοχή, ανέφερε ότι τα γατάκια δεν έφευγαν ποτέ από το εστιατόριο της, δεν ενοχλούσαν κανέναν και μάλιστα συμβίωναν αρμονικά ακόμα και με τους γλάρους.

 

 

Η κα Λίτσα Καραγιάννη απευθύνει έκκληση σε όποιον είδε ή γνωρίζει κάτι για τη μαζική αυτή δηλητηρίαση να επικοινωνήσει μαζί της στον αριθμό κινητού τηλεφώνου  6985919240, ενώ είναι διατεθειμένη να προσφέρει και χρηματική αμοιβή προκειμένου να εντοπιστεί ο θρασύδειλος εγκληματίας που στέρησε τη ζωή σ’ αυτά τα πλάσματα και να τιμωρηθεί παραδειγματικά από την Δικαιοσύνη.