Από το Μάιο του 2016 βρίσκονται εκτός λειτουργίας οι ποτίστρες του Δήμου Αθηναίων στον πεζόδρομο Μιχαήλ Νομικού στα Κάτω Πατήσια

Φιλόζωοι της περιοχής των Κάτω Πατησίων επικοινώνησαν με την ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» για να καταγγείλουν ότι οι δύο αυτόματες ποτίστρες που τοποθέτησε ο Δήμος Αθηναίων στον πεζόδρομο Μιχαήλ Νομικού δε λειτουργούν με αποτέλεσμα να μην παρέχουν τρεχούμενο νερό στ’ αδέσποτα ζώα.

Η μια εξ αυτών τέθηκε εκτός λειτουργίας όταν κόπηκε, προφανώς από λάθος, η παροχή νερού από το δίκτυο τον Μάιο του 2016 κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούνταν στο 8ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Από τότε οι φιλόζωοι έχουν ενημερώσει επανειλημμένως το Δήμο Αθηναίων για το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει τίποτα εκ μέρους του για να αποκατασταθεί η βλάβη των δύο αυτόματων ποτίστρων.

Οι άνθρωποι που φροντίζουν και περιθάλπουν τ' αδέσποτα γατιά της περιοχής γύρω από τον πεζόδρομο Μιχαήλ Νομικού αναγκάζονται να γεμίζουν με νερό τις αυτόματες ποτίστρες του Δήμου Αθηναίων για να ξεδιψάνε τα ζώα. Και αναρωτιούνται ποια είναι η χρησιμότητά τους από τη στιγμή που δεν παρέχουν το αυτονόητο, δηλαδή τρεχούμενο νερό!  

«Είναι τραγελαφικό», ανέφεραν οι φιλόζωοι, «να κουβαλάμε από τα σπίτια μας μπουκάλια με νερό για να γεμίσουμε εκτός από τα μπολάκια που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν σε πολλά σημεία της γειτονιάς μας, και τις αυτόματες ποτίστρες του Δήμου Αθηναίων που θα έπρεπε να λειτουργούν και να παρέχουν 24ωρες το 24ωρο καθαρό νεράκι στ’ αδέσποτα».