Αργοπεθαίνουν τ΄αδέσποτα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις απαράδεχτες συνθήκες που επικρατούν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου που βρίσκεται στην περιοχή Γλαφυρών όπου 70 σκυλιά αργοπεθαίνουν από την ασιτία και τις ασθένειες διοργανώνουν από κοινού έξω από το Δημαρχείο η «Φιλοζωική Ομάδα Βόλου» και ο φιλοζωικός σύλλογος «Κόσμος και Φύση» στις 12 Οκτωβρίου και ώρα 14:00 σε μια ύστατη προσπάθεια οι αρμόδιες αρχές να ασχοληθούν επιτέλους με το ζήτημα και να επιβάλουν την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία παραβιάζεται κατάφορα από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

Μέλη των δύο σωματείων που επισκέφθηκαν χθες το Δημοτικό Κυνοκομείο τράβηξαν τις φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύουν οι “Ιστορίες Αδέσποτων”, τα οποία μαρτυρούν την κτηνωδία που συντελείται εις βάρος των ζώων με την προκλητική ανοχή των αρμόδιων αρχών, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να επιβάλλουν ΑΜΕΣΑ την ισχύουσα νομοθεσία.

Τη διαχείριση του κυνοκομείου την έχει αναλάβει ιδιώτης μετά από διαγωνισμό, ο οποίος όπως φαίνεται εγμεταλλευόμενος την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών, δεν μεριμνά για την ευζωία των ζώων, ολοκληρώνοντας το έγκλημα που διαπράττεται εδώ και καιρό στο Βόλο εις βάρος των αδέσποτων. 

Σκελετωμένα & άρρωστα ζώα 

Οι εθελοντές αντίκρισαν ζώα υποσιτισμένα και άρρωστα να υπομένουν τα πάνδεινα μέσα στα κλουβιά τους. Η οργή και η αγανάκτησή τους ξεχείλισε όταν βρήκαν το πτώμα ενός σκύλου να σαπίζει κι ένα δεύτερο να έχει καρκινικούς όγκους στο πρόσωπο. Κατάφεραν να πάρουν μαζί τους δύο ετοιμοθάνατα σκυλάκια που ζούσαν στον προαύλιο χώρο του κυνοκομείου για να τα σώσουν. Η διάγνωση των δύο ζώων ήταν «ακραίος υποσιτισμός» ενώ το ένα σκυλάκι είχε αιματοκρίτη 18.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου

Στις 7 Οκτωβρίου η πρόεδρος της «Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου» Μαρία Παπαδοπούλου και η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου «Κόσμος και Φύση» Φλωρίκα Τσιρογιάννη κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου για τις εγκληματικές παραβλέψεις σε ό,τι αφορά στην ευζωία των 70 περίπου σκύλων του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου. Ο εισαγγελέας υπηρεσίας ενημέρωσε τις δύο εκπροσώπους των σωματείων, που είναι και μέλη της 5μελούς επιτροπής του Δήμου για τη διαχείριση των αδέσποτων, ότι δεν έχουν την αρμοδιότητα να σιτίζουν τα έγκλειστα ζώα του καταφυγίου καθότι υπάρχει υπεύθυνος που έχει αναλάβει τη διαδικασία αυτή.

Έκκληση για τροφές 

Η «Φιλοζωική Ομάδα Βόλου» και ο φιλοζωικός σύλλογος «Κόσμος και Φύση» απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να προσφέρουν τροφές για τη σίτιση των έγκλειστων αδέσποτων ζώων που αργοπεθαίνουν από ασιτία.

Δείτε εδώ το βίντεο με τις εικόνες ντροπής που αντίκρισαν οι εθελοντές στις 7 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου που καμία σχέση δεν έχει με καταφύγιο ζώων.