Αρνείται να φροντίσει ακόμα και τα τραυματισμένα αδέσποτα ζώα ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού

Την πλήρη αδιαφορία του Δήμου Δάφνης – Υμηττού για τη φροντίδα ακόμα και των τραυματισμένων αδέσποτων ζώων καταγγέλλει η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, η οποία αναλαμβάνει όλα τα περιστατικά περίθαλψης αφού ο Δήμος εκμεταλλευόμενος την ευαισθησία των εθελοντών φιλόζωων δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του για τη διαχείριση των αδέσποτων όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Μάλιστα η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης κατήγγειλε ότι όταν ενημέρωσαν τη γραμματέα του δημάρχου Δάφνης – Υμηττού για έναν τραυματισμένο σκύλο στο θέατρο Βράχων, εκείνη τους είπε να τον μεταφέρουν στο Δήμο Βύρωνα για να χρεωθεί και να αναλάβει την περίθαλψη του ζώου.

 

Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης αναφέρει σχετικά: «Ακόμη μία φορά ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, όσον αφορά στο πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων ζώων που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ κάθε Δήμου από το 2012, μετά την ψήφιση του Ν. 4039. Μέσα σε τρεις μέρες άφησε αβοήθητα δύο ζώα σοβαρά πληγωμένα. 

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου, στην οδό Ηλιουπόλεως 22β, ένα θηλυκό μεσαίο σκυλί, μάλλον από τροχαίο, με πληγές στην κοιλιά, περίμενε για ώρες την περίθαλψη του Δήμου Δάφνης-Υμηττού που δεν έφθασε ποτέ. Το σκυλί περιέθαλψε και μετέφερε σε δικό του κτηνίατρο ο κύριος που την εντόπισε. Όταν τηλεφωνήσαμε μας είπαν ότι δεν έχουν πρόγραμμα γιατί δεν έχουν κονδύλια.

 Σήμερα μας ειδοποίησαν για έναν αρσενικό σκύλο που αιμορραγούσε, καταδαγκωμένος από άλλους σκύλους, στο θέατρο Βράχων. Όταν καλέσαμε πάλι τη γραμματέα του Δημάρχου Δάφνης-Υμηττού μας είπε να μεταφέρουμε τον σκύλο στη μεριά του Βύρωνα για να το περιθάλψει ο Δήμος Βύρωνα. Το σκυλάκι το βρήκαμε σε τραγική κατάσταση, με υψηλό πυρετό και το μεταφέραμε στον κτηνίατρο, ο οποίος καθάρισε τις πληγές και έδωσε ισχυρή αντιβίωση. Προς το παρόν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση» καταλήγει η Ζωοφιλή Ένωση Ηλιούπολης.