Ασύλληπτοι παραμένουν οι δολοφόνοι που συστηματικά εξοντώνουν αδέσποτα με φόλες στην Καστοριά

Ούτε ένας κάτοικος της Καστοριάς δεν βρέθηκε να καταγγείλει τον δράστη ή τους δράστες των δεκάδων νέων δολοφονιών ανυπεράσπιστων αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων με φόλες σε αμέτρητα σημεία του νομού παρά την επικήρυξή τους από το φιλοζωικό σύλλογο «Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Ζώων». Για πολλοστή φορά η Καστοριά μετατράπηκε σ’ ένα απέραντο νεκροταφείο με διάσπαρτα πτώματα δηλητηριασμένων ζώων, αλλά κανείς και πάλι δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα σχετικά με το έγκλημα.  

«Ένας νομός βουτηγμένος στο αίμα από νεκρά σκυλιά. Οι δολοφόνοι βρίσκονται ανάμεσα μας και κανένας δεν μιλάει. Δεν θα υπάρξει σκυλί όπως πάει να περισυλλέξετε πρώην κτηνίατρε και νυν δήμαρχε Καστοριάς Αγγελή» αναφέρουν με οργή οι εθελοντές του φιλοζωικού συλλόγου «Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Ζώων». Στο κέντρο της πόλης, έξω από το Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς, στο στρατόπεδο Μαθιουδάκη, στο χωριό Μανιάκοι, στη Λεύκη, στο Κωσταράζι, στο Μαύροβο μέχρι και στον περιφερειακό δρόμο εντοπίστηκαν δεκάδες νεκρά ζώα, ενώ πολλά άλλα αγνοούνται.

 

 

Χθες ο  φιλοζωικός σύλλογος «Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Καστοριάς» δημοσίευσε χθες τη φωτογραφία ενός ακόμα νεκρού σκύλου που βρέθηκε δηλητηριασμένος στο κέντρο της Καστοριάς επισημαίνοντας τα ακόλουθα: «Τον εγκατέλειψαν πριν λίγους μήνες στο κέντρο της Καστοριάς. Την πρώτη φορά που τον είδαμε ακολουθούσε όποιον έβλεπε στο δρόμο. Και τώρα είναι νεκρός από φόλα. Ήρθε να προστεθεί στα αμέτρητα ζώα που θανατώθηκαν αυτές τις μέρες. Εκτός από τις δηλώσεις του Δήμου δεν είδαμε τίποτα έμπρακτο, καμία προσπάθεια. Φυσικά ούτε και από την αστυνομία. Εκτός από το να καταγραφούν περιστατικά και μηνύσεις δεν έκαναν τίποτα άλλο, ούτε μια ερώτηση δεν έγινε σε κανέναν».

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) αφού καταδίκασε τη μαζική δηλητηρίαση των ζώων σε ανακοίνωση της στις 25 Μαΐου τόνισε ότι απαιτείται από την Εισαγγελία, Αστυνομία και Δήμο πραγματική έρευνα σε βάθος ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι και όχι μόνο μια γενική αυτεπάγγελτη μήνυση κατ αγνώστων, η οποία θα καταλήξει στο αρχείο.

«Οι δολοφονίες ανυπεράσπιστων όντων συνεχίζονται. Τα ευρεθέντα πτώματα έως τώρα 15 με άγνωστο το τελικό αποτέλεσμα. Ζητούμε οι χειρισμοί της υπόθεσης να είναι ακριβώς οι ίδιοι όπως αν Εισαγγελία και Αστυνομία έψαχνε να βρει τους δολοφόνους συνανθρώπων μας Καστοριανών, όπως αναφέρεται και στη σχετική εγκύκλιο του Αρείου Πάγου. Εξάλλου εγκλήματα κατά ζώων είναι πάντα ο προθάλαμος για εγκλήματα κατά ανθρώπων. Τα ζώα πονούν και υποφέρουν όπως εμείς και η δολοφονία τους εκτός από παράνομη είναι πλήγμα στην ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας. Ας μεριμνήσουν γι αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα όλοι οι Εμπλεκόμενοι Φορείς ΥΠΑΑΤ, Υπ. Εσωτερικών, Εισαγγελία, Αστυνομία, Δήμος» καταλήγει η Π.Φ.Π.Ο.

 

 

Ο Δήμος Καστοριάς εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση: «Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την άμεση διευκρίνιση εκ μέρους του fouit.gr, ότι οι δηλώσεις περί αδέσποτων δεν έχουν καμία σχέση με την Δημοτική Σύμβουλο κ. Ματούλα Αντωνίου αλλά πρόκειται για συνωνυμία.

Σε συνέχεια, με αφορμή αναρτήσεις θεμιτών ή αθέμιτων σχολίων, επισημαίνουμε ότι, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι κατάλληλες για διευκρινίσεις και για διάλογο, όπου μπορεί ο καθείς υπεύθυνος πολίτης  να καταθέτει προτάσεις – επισημάνσεις και να παρέχονται διευκρινίσεις από τον Δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Διευκρινίζουμε ότι για την δράση του Δήμου, επανειλημμένα έχει γίνει ενημέρωση σε πλείστα ΜΜΕ και τα στατιστικά στοιχεία (συλλήψεις, στειρώσεις, σήμανση, εμβολιασμοί) είναι στην διάθεση του καθενός και όλα αυτά σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία και με την εποπτεία των συμβεβλημένων κτηνιάτρων».

Ο φιλοζωικός σύλλογος «Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Καστοριάς» απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στα ίχνη του δράστη ή των δραστών να καλέσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου  6987547617. Δίνεται αμοιβή.