Αυτόπτης μάρτυρας αναγνώρισε τον άνδρα που κακοποίησε σκύλο στο Ολυμπιακό Χωριό και η Αστυνομία δεν έπραξε τα δέοντα

Το Φιλοζωικό Σωματείο Ολυμπιακού Χωριού «Διογένης» καταγγέλλει την αδιαφορία που υπέδειξε η αστυνομία στο περιστατικό κακοποίησης ενός σκύλου την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος τον έδεσε από τον λαιμό, τον έσυρε στην άσφαλτο μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό και τον πέταξε αιμόφυρτο κοντά στην εκκλησία.

Τον δράστη είδε κάτοικος της περιοχής και τον κατήγγειλε στο Α.Τ. Ολυμπιακού Χωριού. Την επόμενη ημέρα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Ολυμπιακού Χωριού «Διογένης» κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον αυτόπτη μάρτυρα. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο ο αυτόπτης μάρτυρας όταν πήγε εκ νέου να καταθέσει το όνομα του δράστη ώστε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σύλληψής του οι αστυνομικοί δεν του ζήτησαν να κάνει συμπληρωματική κατάθεση.

Το σκυλάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ΔΙ.ΚΕ.ΠΑΖ. όπου παλεύει να κρατηθεί στη ζωή.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Ολυμπιακού Χωριού «Διογένης» αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής: «Την Τετάρτη 10/10/2018 το βράδυ, κάτοικος τους Ολυμπιακού Χωριού κακοποίησε βάναυσα ένα σκυλί και αφού το έδεσε από τον λαιμό με ένα σκοινί, το έσυρε αιμόφυρτο για μια απόσταση 400 μέτρων μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό, για να το πετάξει   τελικά στον ακάλυπτο χώρο, πλησίον της εκκλησίας.

Το όλο περιστατικό παρακολούθησε άλλος κάτοικος, ο οποίος, ως αυτόπτης μάρτυρας, το κατέθεσε στο Α.Τ. του Ολυμπιακού Χωριού.

Το πρωί της επόμενης μέρας (Πέμπτης 11/10/2018) κα ώρα 10:45 π.μ. το Φιλοζωικό Σωματείο «Ο Διογένης»  παρέδωσε το σκυλί σε κακή κατάσταση αλλά εν ζωή στο ΔΙΚΕΠΑΖ. Μετά από σύντομη έρευνα από μέλη του «ΔΙΟΓΕΝΗ» στην περιοχή, μάθαμε πολύ χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες καταθέσαμε το ίδιο απόγευμα – και παρουσία του καταγγέλλοντος – στο Α.Τ. του Ολυμπιακού Χωριού. Οι πληροφορίες αυτές μπορούσαν να οδηγήσουν την  Αστυνομία στον δράστη.

Την επόμενη – Παρασκευή 12/10 – ο αυτόπτης μάρτυρας πήγε στην διεύθυνση που του είχε υποδείξει ο «ΔΙΟΓΕΝΗΣ», είδε τον δράστη και τον αναγνώρισε πέραν πάσης αμφιβολίας. Στη συνέχεια πήγε εκ νέου στο Αστυνομικό Τμήμα για να αναφέρει την αδιαμφισβήτητη αναγνώρισε κι εκεί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν του ζήτησε να κάνει συμπληρωματική κατάθεση!!

Ο αποτροπιασμός που μας έχει προκαλέσει το όλο γεγονός, καθώς και η κατάσταση της υγείας του άτυχου ζώου – που ακόμα δίνει μάχη για τη ζωή του – δεν μας αφήνει να επιτρέψουμε ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ και ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. Ο δράστης πρέπει να (και θα) τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Ο «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» πιστός πάντα στις αρχές και τις αξίες της φιλοζωίας που επί χρόνια καλλιεργεί στο Ολυμπιακό Χωριό, θα μιλήσει ΜΟΝΟΝ στον εισαγγελέα. Με τις υπόλοιπες αρχές θα μιλήσουμε μόνο εφόσον αυτό μας ζητηθεί».