Δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη σκύλου που βρέθηκε νεκρός, σκελετωμένος και αλυσοδεμένος σε κτήμα στην Πηγή Λέσβου

Δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του σκύλου που εντοπίστηκε νεκρός, αποστεωμένος και αλυσοδεμένος σε κτήμα στην περιοχή Πηγή Λέσβου σχηματίζουν οι Αρχές μετά την καταγγελία που κατέθεσε στο Δασονομείο Μυτιλήνης ο Σύλλογος Μέριμνα Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης».  

Ο άτυχος σκύλος ήταν σκελετωμένος από την πείνα και ζούσε εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες, μέσα στα περιττώματα του και δεμένος με κοντή αλυσίδα. Όταν ο ιδιοκτήτης του ζώου αντιλήφθηκε τις συνέπειες των πράξεων του εξαφάνισε το πτώμα για να  κρύψει τα αποδεικτικά στοιχεία. Στις ερωτήσεις που δέχθηκε από τα μέλη του συλλόγου «Η Κιβωτός Μυτιλήνης, εκείνος αρνήθηκε ότι γνώριζε κάτι σχετικό. Όταν όμως είδε τις φωτογραφίες του νεκρού ζώου που τράβηξαν λίγη ώρα πριν οι εθελοντές, τότε ισχυρίστηκε ότι το έθαψε, αλλά δεν θυμόταν σε ποιο σημείο.

 

 

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» καταγγέλλει τα εξής: Πριν λίγες ημέρες, δεχθήκαμε καταγγελία ότι σε αγρόκτημα στην περιοχή Πηγής Λέσβου υπήρχαν σκυλιά σε άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 μεταβήκαμε στο σημείο όπου ανακαλύψαμε, μέσα σε ένα κτήμα όπου εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε άνθρωπος, δεμένο με μια αλυσίδα μόλις 1,5 μέτρου από μια ελιά, χωρίς κανένα καταφύγιο, περιτριγυρισμένο  από περιττώματα, το αποστεωμένο πτώμα ενός σκυλιού το οποίο είχε ήδη αρχίσει να μυρίζει λόγω της αποσύνθεσης.

Μεταβήκαμε άμεσα στο Δασαρχείο Μυτιλήνης όπου καταγγείλαμε το περιστατικό και περιμέναμε την έλευση του περιπολικού με τους Δασοφύλακες για να τους οδηγήσουμε στο σημείο. Όταν, μετά την πάροδο 1,5 ώρας, επιστρέψαμε στο σημείο, βρήκαμε τον ιδιοκτήτη του αγροκτήματος αλλά και του νεκρού σκυλιού μαζί με ορισμένους συγγενείς τους, αλλά το πτώμα του ζώου έλειπε -και όταν τον ρωτήσαμε σχετικά αρνήθηκε ότι γνώριζε κάτι!

 

 

Ευτυχώς υπήρχαν οι φωτογραφίες που ήταν αδιάψευστος μάρτυρας και τότε ο ιδιοκτήτης θυμήθηκε το νεκρό σκυλί, και ισχυρίστηκε ότι  το μετέφερε κάπου για να το θάψει, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί το πτώμα το ζώου. Το συγκεκριμένο σκυλί, έχοντας ζήσει μια ζωή δεμένο σαν σκλάβος, πέθανε και σαν σκλάβος, φορώντας πάντα τις αλυσίδες του.

Για το περιστατικό έγινε καταγγελία στο Δασονομείο Μυτιλήνης και αναμένονται οι βεβαιώσεις των σχετικών διοικητικών προστίμων για παραβάσεις της ευζωίας και παθητική κακοποίηση του άτυχου ζώου, ενώ σχηματίζεται και η σχετική δικογραφία».