Δημοτικό Κυνοκομείο - "Νταχάου" στο Βόλο

Σε βασανιστικό θάνατο συνεχίζει να καταδικάζει ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος τα αδέσποτα σκυλιά που ζουν αιχμάλωτα στο «Δημοτικό Καταφύγιο Βόλου» στην ορεινή περιοχή Γλαφυρές με τη συνενοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, οι οποίες προκλητικά κωλυσιεργούν και δεν επιβάλλουν τον νόμο για να εξασφαλιστεί η ευζωία των ζώων μέσα στο κυνοκομείο.

Οι τριτοκοσμικές εικόνες που κατέγραψε η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κακομεταχείρισης των ζώων που ζουν έγκλειστα στο καταφύγιο – κόλαση. Η δημοτική αρχή του Βόλου έχει μετατρέψει το κυνοκομείο σε Νταχάου και όχι μόνο δεν εφαρμόζει τις διατάξεις του νόμου περί συνθηκών ευζωίας, αλλά αρνείται να επανεντάξει ακόμα και τα υγιή ζώα στο τόπο περισυλλογής τους.

Καταφύγιο "Νταχάου"

Στις φωτογραφίες και στα βίντεο που κατάφερε να τραβήξει η Φιλοζωική ομάδα Βόλου φαίνονται τα κλουβιά των ζώων να είναι γεμάτα με κόπρανα και ακαθαρσίες. Δεν είχαν νερό ούτε τροφή, ενώ κάποια από τα δοχεία τους ήταν γεμάτα από κάμπιες. Έξω από τα κλουβιά να υπάρχουν σωροί σκουπιδιών με πεταμένες άδειες κονσέρβες που είναι αναμφισβήτητα εστίες μόλυνσης και προσέλκυσης εντόμων.

Τα 130 περίπου σκυλιά που «μαντρώθηκαν» στον περιφραγμένο χώρο είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες αφού δεν έχουν στη διάθεση τους ούτε ένα κατάλυμα για να προστατευτούν. Ο χώρος είναι γεμάτος από πέτρες και πουρνάρια, ενώ οι ποτίστρες έχουν βρώμικο νερό. Όσο για φαγητό, τα σκελετωμένα και αδύναμα κορμιά τους μιλούν από μόνα τους. Τα άρρωστα ζώα δεν ακολουθούν καμία θεραπευτική αγωγή με αποτέλεσμα να υποφέρουν σε ένα άκρως ακατάλληλο περιβάλλον. Κι όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2015, εκθέτοντας τη χώρα μας για άλλη μια φορά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συνένοχοι όλοι στο έγκλημα

Είναι υποχρέωση των αρμόδιων υπηρεσιών να παρέμβουν άμεσα και να επιβάλουν την ισχύουσα νομοθεσία. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι συνυπεύθυνες για την κόλαση που βιώνουν τα αδέσποτα ζώα στο δημοτικό κυνοκομείο του Βόλου, καλύπτοντας με την απραξία τους το έγκλημα που διαπράττεται εις βάρος τους. Καμία δημοτική αρχή δεν είναι πάνω από το νόμο, και είναι ντροπή για τη χώρα μας να υπάρχουν αυτές οι εικόνες που εξοργίζουν κάθε πολιτισμένο άνθρωπο.

Δείτε εδώ την κόλαση που βιώνουν τα ζώα του κυνοκομείου και «θαυμάστε» τον πολιτισμό της Ελλάδας.

https://www.youtube.com/watch?v=EfTK4A-5jBQ
https://www.youtube.com/watch?v=ywiDk5mmVG4