Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών εκδιώχνει 5 αδέσποτα γατιά που ζουν στο πίσω μέρος του κτιρίου του

To Φιλοζωικό Σωματείο Κερατέας Πρόκρις δέχθηκε καταγγελία από μια δημόσιο υπάλληλο που εργάζεται στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών - Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ότι ανώτεροι υπάλληλοι της δημόσιας αυτής υπηρεσίας της ζητούν να απομακρύνει άμεσα τις 5 αδέσποτες γάτες που φροντίζει στο πίσω μέρος του κτιρίου διότι όπως λένε τα ζώα «χαλάνε» την εικόνα του χώρου και αποτελούν εστία μόλυνσης και μικροβίων για τους ανθρώπους, παρουσιάζοντας τ’ αδέσποτα ζώα ως μιάσματα υπεύθυνα για κάθε είδους ασθένεια.

 

 

Τα 5 γατιά, τα οποία είναι υγιέστατα και τα δύο από αυτά στειρωμένα, βρήκαν κατάλυμα κάτω από μια σιδερένια σκάλα στο πίσω μέρος του κτιρίου και μάλιστα σε αθέατο σημείο από τους πολίτες που επισκέπτονται το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών - Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Σ’ αυτό το χώρο η φιλόζωη δημόσια υπάλληλος σιτίζει τα γατιά τηρώντας όλες τις συνθήκες υγιεινής. Μάλιστα  τους εξασφάλισε και κάποια πρόχειρα καλαθάκια-κρεβατάκια για να μπορούν να προφυλαχτούν από τις πολύ κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.

 

 

Συγκεκριμένα η δημόσια υπάλληλος κατήγγειλε τα ακόλουθα στο Φιλοζωικό Σωματείο Κερατέας Πρόκρις: «Τα γλυκύτατα αθώα τρυφερά αδεσποτάκια που ταΐζω, συντηρώ και φροντίζω εδώ και καιρό, απειλούν με διωγμό διότι βρίσκονται σε δημόσιο χώρο και όπως λένε χαλάει την πίσω εικόνα του χώρου και είναι εστία μόλυνσης και μικροβίων για τους ανθρώπους.

Εκβιάζουν και απειλούν εμένα αλλά και την απομάκρυνση και εξαφάνιση αυτών των ανυπεράσπιστων ψυχών, που το μόνο που ζητούν είναι λίγο φαγητό και νερό για να επιβιώσουν στον σκληρό κόσμο των δίποδων τεράτων. Φοβάμαι για την τύχη και το μέλλον τους. Δύο από αυτά είναι και στειρωμένα. Είναι όλα φιλικά, χαδιάρικα, ήμερα, παιχνιδιάρικα, υγιέστατα, καθαρά και πανέμορφα. Επείγει η φιλοξενία ή η υιοθεσία τους».

 

 

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κερατέας Πρόκρις κα Δήμητρα Βασιλοπούλου αναφέρει σχετικά: «Ας εξηγήσει κάποιος σε 5 γατάκια ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να αλλάξουν περιοχή, να κινδυνέψουν από τ’ αυτοκίνητα, να πεινάσουν ή στη χειρότερη περίπτωση να σκοτωθούν; Ας τους εξηγήσει γιατί πρέπει να φύγουν από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών -Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών; Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εκεί.

Ας εξηγήσει κάποιος σ’ όλους αυτούς τους προϊστάμενους και προέδρους κάποιων θέσεων ότι τα δημόσια κτίρια δεν τους ανήκουν, δεν είναι ιδιοκτησία τους.  Ασκούν κάποιο επάγγελμα - λειτούργημα για το οποίο όλοι εμείς οι απλοί πολίτες τους πληρώνουμε γι’ αυτό. Οι νομοθέτες έφτιαξαν τον νόμο που επιτρέπει τη σίτιση των αδέσποτων ζώων.

 

 

Πώς λοιπόν έρχονται όλοι αυτοί που αντί να υπηρετούν τον νόμο, τον αθετούν και δεν σέβονται; Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να απειλούν και να εκφοβίζουν ανθρώπους που απλά αγαπούν και φροντίζουν τ’ αδέσποτα; Μήπως η ανώτερη θέση που κατέχουν σε μια δημόσια υπηρεσία; Ας την χρησιμοποιήσουν για να τιμωρούν παραβάτες του νόμου. Θα έπρεπε θα έπρεπε πρώτοι να δίνουν το καλό παράδειγμα σε μια κοινωνία με έλλειμμα φιλοζωικής κουλτούρας;».   

Όποιος επιθυμεί να φιλοξενήσει ή να υιοθετήσει ένα από τα 5 αυτά γατάκια να επικοινωνήσει με το Φιλοζωικού Σωματείου Κερατέας Πρόκρις στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6974521052 ή να αφήσει μήνυμα στο inbox στη Σελίδα που διαθέτει στο facebook.