Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει ο θάνατος του παράλυτου Χάρλεϊ που βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση 5 μήνες μετά την υιοθεσία του

Πεταμένο σ΄ένα ρέμα σε χωριό  του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων στην Εύβοια και σε πλήρη αποσύνθεση βρέθηκε το πτώμα του παράλυτου Χάρλεϊ, που είχαν σώσει από ευθανασία η Ρένα Γρηγοράκη και η Αργυρώ Χαλκιαδάκη από το Ηράκλειο Κρήτης και υιοθετήθηκε στις 30 Μαρτίου 2016.

Οι δυο φιλόζωες γυναίκες, που υπερασπίστηκαν το δικαίωμα του Χάρλεϊ στη ζωή, που απάλυναν τον πόνο του και τον μεταμόρφωσαν από ένα φοβισμένο πλάσμα σ΄ένα χαρούμενο που απολάμβανε κάθε στιγμή της ημέρας και κυρίως τις βόλτες του με το αναπηρικό του καροτσάκι, εκτίμησαν ότι η υποψήφια κηδεμόνας του Χάρλεϊ, με την οποία είχαν συζητήσει ουκ ολίγες φορές από κοντά, ήταν η καταλληλότερη για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του. Το τραγικό του όμως τέλος απέδειξε δυστυχώς το αντίθετο. 

 

 

Η Ρένα Γρηγοράκη και η Αργυρώ Χαλκιαδάκη από τις αρχές Ιουλίου ρωτούσαν τη κηδεμόνα του πως τα πάει ο Χάρλεϊ, κι αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα στη συμβίωση μαζί του. Της ζητούσαν να τον δουν έστω και σε φωτογραφίες, κάτι που ποτέ δεν έγινε. Όταν εκείνη και η μητέρα της άρχισαν να πέφτουν σε αντιφάσεις τότε η Ρένα Γρηγοράκη και η Αργυρώ Χαλκιαδάκη κατάλαβαν πως κάτι δεν πάει καλά στην όλη υπόθεση κι άρχισαν να τις πιέζουν να τους πουν που βρίσκεται ο Χάρλεϊ.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου η μητέρα της αναγκάστηκε να τους πει την αλήθεια ότι δηλαδή ο Χάρλεϊ πέθανε. Ισχυρίστηκε ότι ο Χάρλεϊ κοιμόταν πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό και ότι ο κτηνίατρος διέγνωσε ότι είχε προσβληθεί από ένα μικρόβιο στον πρωκτό. Όταν όμως της ζήτησαν τα στοιχεία του κτηνιάτρου τότε παραδέχθηκε ότι δεν τον πήγαν σε κτηνίατρο αλλά τον εξέτασε ένας τετραετής φοιτητής της κτηνιατρικής.

 

 

Το πτώμα του Χάρλεϊ βρέθηκε πεταμένο σ’ ένα ρέμα και μάλιστα σε προχωρημένη αποσύνθεση. Μετά από αυτές τις εξελίξεις η Αργυρώ Χαλκιαδάκη έκανε καταγγελία στο Α.Τ. Ηρακλείου εις βάρος της κηδεμόνας του Χάρλεϊ και ζήτησε να διενεργηθεί νεκροψία ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης η κτηνίατρος Ειρήνη Ταπούτη, μαζί με εθελοντή του Φιλοζωικού Συλλόγου Χαλκίδας, πήγε στον τόπο όπου βρισκόταν νεκρός ο Χάρλεϊ, και διαπίστωσε ότι το πτώμα του ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και μάλιστα σε βαθμό που δε μπορεί να γίνει νεκροψία. Με τον σαρωτή κατάφερε να βρει και να σκανάρει το μικροτσίπ, ταυτοποιώντας με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι το νεκρό αυτό σκυλάκι είναι ο Χάρλεϊ.

 

 

Η Ρένα Γρηγοράκη και η Αργυρώ Χαλκιαδάκη αναφέρουν στις «Ιστορίες Αδέσποτων»: «Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης για να δικαιωθεί και να αναπαυθεί η ψυχούλα του λατρεμένου μας Χάρλεϊ που αναστήσαμε με τόσο κόπο, φροντίδα και αγάπη και βρέθηκε μετά από 5 μήνες αφότου είχε υιοθετηθεί πεταμένος σαν σκουπίδι».