Εγκατέλειψαν τον ηλικιωμένο και άρρωστο σκύλο τους στο Λόφο Κόκκου στο Γαλάτσι

 

Το βράδυ της Τετάρτης 4 Μαΐου το Φιλοζωικό Σωματείο Γαλατσίου «Γ.Α.Φ.» ενημερώθηκε για ένα μικρόσωμο σκύλο που βρέθηκε σε ερημική περιοχή του Λόφου Κόκκου, το οποίο δεν μπορούσε να περπατήσει.  

Εθελοντές του σωματείου έσπευσαν επί τόπου για να βοηθήσουν το σκυλάκι μεταφέροντας το στο κτηνιατρείο. Η κλινική εικόνα του ζώου σε συνδυασμό ότι αυτό βρέθηκε σε πολύ ερημική περιοχή οδήγησε τους εθελοντές στο συμπέρασμα ότι το ζώο δεν έπεσε θύμα τροχαίου, αλλά εγκατάλειψης.

 

 

«Το σκυλί βρισκόταν κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, ανίκανο να κουνηθεί έστω και λίγα βήματα ώστε να καλυφθεί από την βροχή. Μούσκεμα και με υποθερμία, μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνιατρική κλινική όπου εκεί επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας» αναφέρουν οι εθελοντές.

Σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σωματείο Γαλατσίου ο σκυλάκος, που δεν φέρει ηλεκτρονική ταυτότητα, είναι μεγάλης ηλικίας και σοβαρά άρρωστος, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες εγκατάλειψης. Ακολουθεί θεραπευτική αγωγή και φιλοξενείται σε σπίτι εθελοντή του σωματείου. Το σκυλάκι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο συκώτι του και ενδεχομένως να πα΄σχει από άνοια. 

 

 

Σε περίπτωση που κάποιος αναγνωρίζει το σκυλάκι παρακαλείτε να επικοινωνήσει με το σωματείο αφήνοντας μήνυμα στη Σελίδα που διαθέτει στο facebook.