Είχε μονίμως τον σκύλο του κλεισμένο στο αμάξι

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Αγίας Βαρβάρας – Αιγάλεω Μπέττυ Καρασαχινίδου μαζί με τη μάρτυρα Όλγα Γκριέλλα έκαναν καταγγελία στο Α.Τ. Καμινίων εις βάρος ενός άνδρα, ο οποίος εδώ και ενάμιση χρόνο έχει τον σκύλο του μονίμως κλεισμένο σ’ ένα παρκαρισμένο αμάξι έξω από την πολυκατοικία που διαμένει στα Καμίνια.

Όπως εξήγησε η κα Καρασαχινίδου στις “Ιστορίες Αδέσποτων” όλοι οι γείτονες γνώριζαν τι συμβαίνει αφού έβλεπαν τον σκυλάκο να ζει μέσα στ΄ αμάξι, αλλά κανείς δεν μιλούσε. Κάποια στιγμή στο παρελθόν  είχε φθάσει ανώνυμη καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, αλλά δεν έγινε τίποτα από όσα προβλέπει ο νόμος 4039/2012, με αποτέλεσμα ο σκυλάκος να εξακολουθεί να έχει για "σπίτι" του το παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

 

 

Μόλις μια εβδομάδα πριν, το Φιλοζωικό Σωματείο Αγίας Βαρβάρας – Αιγάλεω δέχθηκε επώνυμη καταγγελία συνοδευόμενη από αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό. Η αντιπρόεδρος του σωματείου Μπέττυ Καρασαχινίδου πήγε επί τόπου και διαπίστωσε την ορθότητα της καταγγελίας αφού το σκυλάκι βρισκόταν όντως κλεισμένο μέσα στο παρκαρισμένο αμάξι. Αμέσως βρήκε τον «ιδιοκτήτη» του ζώου και του έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις. Εκείνος ισχυρίστηκε ότι το σκυλάκι δεν μένει συνέχεια μέσα στ’ αμάξι, κάτι που διέψευσαν οι γείτονές του. Μάλιστα όπως κατήγγειλαν στην κα Καρασαχινίδου, το σκυλάκι ή βρίσκεται μέσα στ΄ αμάξι ή είναι παρατημένο στην ταράτσα ή είναι εγκλωβισμένο μέσα στο κλειστό υπόγειο πάρκινγκ.

 

 

«Του επισημάναμε ότι σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 σε όλα αυτά τα μέρη απαγορεύεται να ζουν ζώα. Μας απάντησε ότι μόνο σ' αυτούς τους χώρους μπορεί να έχει το σκυλάκι κι αν είμαστε σε θέση εμείς να το φροντίσουμε καλύτερα να το πάρουμε. Όταν του είπαμε ότι φυσικά και μπορούμε να το φροντίσουμε καλύτερα εκείνος ισχυρίστηκε ότι το αγαπάει. Όταν αντιλήφθηκε ότι καλούμε την αστυνομία, άνοιξε το αμάξι, πήρε το σκυλάκι και μπήκε στην πολυκατοικία όπου διαμένει. Στη συνέχεια κατευθύνθηκα μαζί με τη μάρτυρα Όλγα Γκριέλλα στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων και καταθέσαμε καταγγελία εις βάρος του «ιδιοκτήτη» του ζώου, την οποία θα κρίνει ο Εισαγγελέας και θα αποφασίσει αν θα σχηματιστεί δικογραφία» ανέφερε στις “Ιστορίες Αδέσποτων” η αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Αγίας Βαρβάρας – Αιγάλεω Μπέττυ Καρασαχινίδου.