Έκλεψε σκυλίτσα και την πούλησε 350 ευρώ

Το βράδυ της 23ης Μαρτίου η μικρή Ζιζέλ χάθηκε ξαφνικά από το σπίτι της στη Χαλέπα Χανίων. Οι κηδεμόνες της άρχισαν να την ψάχνουν παντού αλλά δεν κατάφεραν να την εντοπίσουν πουθενά. Η σκυλίτσα ηλικίας έξι μηνών, δεν έφερε ηλεκτρονική ταυτότητα (μικροτσίπ), γεγονός που καθιστούσε ακόμα πιο δύσκολο τον εντοπισμό της.

Παρά τις συνεχείς δημοσιεύσεις και τις αφίσες που είχαν αναρτηθεί παντού, δεν την είχε δει κανείς. Όπως αποκαλύπτει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» πριν από λίγες μέρες, επικοινώνησε με τους κηδεμόνες της Ζιζέλ μια κοπέλα και τους είπε ότι είχε δει αναρτήσεις για τον εντοπισμό μιας σκυλίτσας που χάθηκε, η οποία ήταν ακριβώς η ίδια μ’ εκείνη που αγόρασε πρόσφατα η γιαγιά της.  

Η σκυλίτσα ήταν η μικρή Ζιζέλ που κάποιος πούλησε στη γυναίκα έναντι του ποσού των 350 ευρώ, παρόλο που και οι κηδεμόνες της πρόσφεραν αμοιβή σε όποιον την εντόπιζε. Τα στοιχεία του πωλητή είναι ψεύτικα όπως φυσικά και το τηλέφωνο επικοινωνίας που έδωσε, ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες για την αληθινή του ταυτότητα. Η μικρή Ζιζέλ γύρισε στην οικογένειά της και έβαλε αμέσως μικροτσίπ.

Με αφορμή το περιστατικό κλοπής και πώλησης δεσποζόμενης σκυλίτσας, που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» αναφέρει: «Δυστυχώς στην πόλη μας πολλοί είναι αυτοί που κλέβουν σκυλιά ράτσας και στη συνέχεια τα αναπαράγουν ή τα μεταπωλούν σε ανυποψίαστους αγοραστές. Υπάρχουν ακόμη και κάποιοι που τα βρίσκουν και δεν σκέφτονται να τα επιστρέψουν στους κηδεμόνες τους, αλλά προσπαθούν να τα πουλήσουν. Μας έχουν αναφερθεί ακόμη και περιστατικά που οι κηδεμόνες δέχονται τηλεφωνήματα και αυτοί που τα βρίσκουν ή τα κλέβουν απαιτούν λύτρα προκειμένου να τα επιστρέψουν. Θα πρέπει όλοι να έχουμε το νου μας καθώς οι νόμιμοι εκτροφείς είναι ανύπαρκτοι και το παράνομο εμπόριο ανθεί».