Εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 6χρονο σκύλο του συγχωριανού του στα Χαβδάτα Κεφαλλονιάς

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» φέρνει στη δημοσιότητα ακόμα ένα έγκλημα που διαπράχθηκε αυτή τη φορά στα Χαβδάτα της Παλικής στην Κεφαλλονιά όπου το απόγευμα του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου 2016 ένας κτηνοτρόφος πυροβόλησε τρεις φορές τον 6χρονο σκύλο του συγχωριανού του. Ο δράστης εκτέλεσε εν ψυχρώ το ζώο μπροστά στα μάτια του κηδεμόνα του και μάλιστα για να σιγουρευτεί ότι το σκότωσε του έδωσε και την τρίτη χαριστική βολή.

Σύμφωνα με το γραμματέα του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Διονύσης Καππάτος ο κηδεμόνας του σκύλου κάλεσε την Αστυνομία, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα, ενώ ειδοποιήθηκε και ο εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε τη  σύλληψη του δράστη και την κατάσχεση του όπλου του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Κάτι όμως που δεν έγινε καθώς ο δράστης για να αποφύγει τη σύλληψη φρόντισε να κρυφτεί. Ο κτηνίατρος Λευτέρης Γαλλίδης έκανε επί τόπου νεκροτομή στο άτυχο ζώο και βεβαίωσε ότι ο θάνατος του προήλθε από πυροβολισμούς.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς» ο δράστης ζήτησε συγνώμη από τον έξαλλο κηδεμόνα του άτυχου σκυλιού διότι όπως του είπε δεν κατάλαβε ότι το σκυλί του άνηκε αφού το χωριό τους είναι τεράστιο. Όπως πολύ εύστοχα σχολίασε ο Σύλλογος ίσως να του συνέβαινε και πρώτη φορά, κάποιο σκυλί που πυροβολεί και σκοτώνει να έχει και κηδεμόνα που εξαγριώθηκε από την εκτέλεση του πιστού του φίλου.

 

 

Για την εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να οριστεί δικάσιμος και να επιβληθεί στο δράστη το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς» αναφέρει γι’ αυτό το έγκλημα: «Το μικρό αυτό θλιβερό κομμάτι της κοινωνίας μας πρέπει άμεσα να το απομονώσουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο και για κάποιους από εμάς τους ίδιους αφού όπως επισήμανε πρόσφατα σε συνέντευξή της η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια κα Άννα Καλυμνιού το ψυχολογικό προφίλ κάποιου που βασανίζει ζώα μπορεί να είναι αντίστοιχο με το ψυχολογικό προφίλ του ανθρώπου που χτυπάει τη γυναίκα του ή κλειδώνει τα παιδιά του στο υπόγειο.

Ο κηδεμόνας του άτυχου σκύλου και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του ελπίζει να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δράστης αφού όπως ανέφερε στους εκπροσώπους του Συλλόγου η ατιμωρησία γεννά τέτοιου είδους συμπεριφορές.