Ενώπιον της δικαιοσύνης ο άνδρας που κρατούσε τον σκύλο του έγκλειστο σε μικρό ξύλινο κουτί για να αγριέψει

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 θα δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο άνδρας που κρατούσε μόνιμα κλεισμένο τον σκύλο του μέσα σ’ ένα στενό ξύλινο κουτί χωρίς φαγητό και νερό για να αγριέψει, αφήνοντας το ζώο να υποφέρει με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο εντός και εκτός της επιχείρησης όπου εργαζόταν επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στην Παλλήνη Αττικής. 

Αυτόπτες μάρτυρες που έβλεπαν συνεχώς το σκυλάκι να βασανίζεται μέσα στο ξύλινο κουτί ενημέρωσαν τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Angels - Ομάδα Αντιμετώπισης Κακοποίησης Σκύλων», ζητώντας τη βοήθεια τους ώστε αυτό το δύστυχο πλάσμα να σωθεί από τα χέρια του ασυνείδητου «ιδιοκτήτη» του.

 

 

Μέλη της ομάδας έσπευσαν επί τόπου και μετά από μερικές μέρες παρακολούθησης σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και νύχτας, διαπίστωσαν ότι όντως το σκυλάκι ζούσε μόνιμα κλεισμένο στο ξύλινο κουτί. Η εθελοντική ομάδα «Angels - Ομάδα Αντιμετώπισης Κακοποίησης Σκύλων» κατέθεσε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης και ο «ιδιοκτήτης» του ζώου συνελήφθη την Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την εθελοντική ομάδα «Angels - Ομάδα Αντιμετώπισης Κακοποίησης Σκύλων» λίγες μέρες πριν μια γυναίκα που δεν άντεχε άλλο να βλέπει το σκυλάκι να κακοποιείται με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο έκανε παρατήρηση στον «ιδιοκτήτη» του, αλλά εκείνος με πολύ έντονο και απειλητικό ύφος της απάντησε «είναι δικό μου και αν θέλω το κρεμάω ανάποδα και το κάνω ό,τι γουστάρω. Εσύ μην ασχολείσαι».

Και φυσικά συνέχιζε να αφήνει τον σκύλο του μέσα στο ξύλινο κουτί, το οποίο με θράσος είχε και σε κοινή θέα έξω από την επιχείρηση όπου εργαζόταν.

 

 

Μια άλλη γυναίκα κάλεσε την Αστυνομία και αστυνομικοί επισκέφθηκαν τον «ιδιοκτήτη» του σκύλου και του έκαναν συστάσεις. Ο δράστης υπό τον φόβο των χρηματικών προστίμων είχε αφήσει για λίγο καιρό ελεύθερο το σκυλί στο μαγαζί.

Η ίδια γυναίκα που ζήτησε τη βοήθεια της Αστυνομίας επισκέφθηκε μετά από λίγες μέρες το μαγαζί ως πελάτισσα και διαπίστωσε ότι το σκυλάκι βρισκόταν ξανά έγκλειστο μέσα στο ξύλινο κουτί. Όταν ρώτησε τον «ιδιοκτήτη» του αν μπορεί να το χαϊδέψει, εκείνος της το απαγόρευσε διότι όπως της είπε «το εκπαιδεύει για να γίνει άγριο».

Ήταν ολοφάνερο ότι ο δράστης δεν είχε καμία διάθεση να αλλάξει τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου του παρά τις παρατηρήσεις και τις συστάσεις της αστυνομίας.

 

 

Το βράδυ της 17ης Μαρτίου μέλη της εθελοντικής ομάδας «Angels - Ομάδα Αντιμετώπισης Κακοποίησης Σκύλων» μαζί με αστυνομικούς του Α.Τ. Παλλήνης μετέβησαν στο σημείο και ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να ανοίξει το μαγαζί για να διαπιστώσουν την κατάσταση του ζώου.

Στην αρχή έδειξε πολύ έντονα την απροθυμία του να συνεργαστεί και μάλιστα υπερασπίστηκε τον «ιδιοκτήτη» του σκύλου που είναι και υπάλληλός του λέγοντας μπροστά στους αστυνομικούς ότι «το σκυλί είναι δικό του και το κάνει ό,τι θέλει. Αν θέλει το κρεμάει και ανάποδα».

Όταν όμως κατάλαβε ότι οι «μαγκιές» του δεν πιάνουν στην προκειμένη περίπτωση, άνοιξε το μαγαζί του και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το δύστυχο σκυλάκι βρισκόταν κλεισμένο μέσα στο μικρό ξύλινο κουτί χωρίς φαγητό και νερό και φυσικά χωρίς λίγο χώρο για να κουνηθεί.

 

 

Όταν ο ιδιοκτήτη της επιχείρησης ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς τι προβλέπει ο νόμος για την κακοποίηση και ποια είναι τα πρόστιμα, έγινε ιδιαίτερα πρόθυμος και με τη σύμφωνη γνώμη του, τους ακολούθησε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης.

Κι εκεί που δεν έβρισκε τον υπάλληλο του γιατί όπως ισχυριζόταν ήταν σε σεμινάριο, ξαφνικά και τον βρήκε και ο δράστης παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης μέσα σε 5 λεπτά όπου και συνελήφθη.

 

 

«Ευχαριστούμε τους αστυνομικούς που ανταποκρίθηκαν στην κλήση με τον καλύτερο τρόπο, καθώς και τον εξαιρετικό διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης, που έκανε τα προβλεπόμενα με πολύ προθυμία και ανθρωπιά» αναφέρει η εθελοντική ομάδα «Angels - Ομάδα Αντιμετώπισης Κακοποίησης Σκύλων».