Επικήρυξαν το δράστη που δηλητηρίασε 4 σκυλιά και 10 γάτες στον Παντοκράτορα Πρέβεζας

Με το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ επικήρυξε  το Φιλοζωικό Σωματείο Πρέβεζας το ανθρωπόμορφο τέρας που την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 σκόρπισε δηλητηριασμένα δολώματα σε περιοχή του Παντοκράτορα στο νομό Πρέβεζας με αποτέλεσμα να πεθάνουν μέσα σε αφόρητους πόνους τέσσερα σκυλιά (τρία δεσποζόμενα κι ένα αδέσποτο) και δέκα γάτες.

 

 

Για το έγκλημα κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία μετέβη στο σημείο και τράβηξε φωτογραφίες τα νεκρά ζώα. Το πτώμα μιας μαύρης σκυλίτσας, η οποία ήταν δεσποζόμενη, μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο ώστε να γίνει νεκροψία, για να διαπιστωθεί το είδος του δηλητηρίου που είχε χρησιμοποιηθεί.

 

 

Σε ανακοίνωσή του το Φιλοζωικό Σωματείο Πρέβεζας αναφέρει: «Στις 5 Φεβρουαρίου 2016 συντελέστηκε ένα έγκλημα που βύθισε σε θλίψη τη γειτονιά μας. Κάποιος σκότωσε με δηλητήριο δέκα γάτες και τέσσερα σκυλιά. Ήταν ζώα οικόσιτα αλλά κι αδέσποτα που κρατούσαν συντροφιά σε μικρά παιδιά, σε ηλικιωμένους ακόμα και σε ασθενείς που τους συμπαραστέκονταν στον αγώνα τους για ανάρρωση. Ζούσαν για χρόνια χάρη στη φροντίδα και τη μέριμνα των κατοίκων και το ανταπέδιδαν δείχνοντας αγάπη και ευγνωμοσύνη.

 

 

Ο δράστης της αποτρόπαιης πράξης έριξε δηλητηριασμένη τροφή σε χώρο όπου έπαιζαν παιδιά σπέρνοντας το θάνατο και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των μικρών παιδιών μας. Η επονείδιστη αυτή πράξη μας ντροπιάζει όλους. Πρέπει να δράσουμε ώστε να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη ο επικίνδυνος αυτός άνθρωπος πριν να θέσει σε κίνδυνο κι άλλες αθώες ζωές».

 

 

Όποιος γνωρίζει ό,τιδήποτε για το έγκλημα που θα οδηγήσει στο δράστη να επικοινωνήσει με την Αστυνομία. Δίνεται χρηματική αμοιβή 1.000 ευρώ.