Επικήρυξαν τον δράστη που δηλητηρίασε αδέσποτη σκυλίτσα στη Μαγούλα Αττικής

Με το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ η φιλοζωική ομάδα «Ζωόφιλοι Μάνδρας – Ελευσίνας Αττικής» επικήρυξε το δολοφόνο της αδέσποτης σκυλίτσας με το όνομα Άντζελα, η οποία σύχναζε στην οδό Περικλέους στη Μαγούλα Αττικής και βρέθηκε νεκρή από δηλητήριο στην οδό Μαυρομιχάλη 10 το βράδυ της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 23:45. Έχει κατατεθεί μήνυση κατ΄ αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Μάνδρας προσκομίζοντας και στοιχεία για πιθανούς υπόπτους. Από την ίδια γειτονιά αγνοείται κι ένα σκυλάκι που χάθηκαν τα ίχνη του από τη μέρα που δηλητηρίασαν τη σκυλίτσα. Αν γνωρίζεται οποιαδήποτε πληροφορία που θα οδηγήσει στο δράστη επικοινωνήστε στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων  6978820564, 6949300772 και 6943925656.

Ο Γιώργος Σαρτζετάκης, μέλος της φιλοζωικής ομάδας «Ζωόφιλοι Μάνδρας – Ελευσίνας Αττικής», ο οποίος έκανε και τη μήνυση, περιγράφει τα γεγονότα ως ακολούθως: «Η Άντζελα ή αλλιώς Λίζα ήταν αδέσποτο της Μαγούλας Αττικής και συγκεκριμένα της οδού Περικλέους 3 χρόνια. Τον Νοέμβριο του 2015 στειρώθηκε, τσιπαρίστικε και εμβολιάστηκε πλήρως. Ταϊζόταν από ενεργούς φιλόζωους και συστηματικά από μια οικογένεια που έμενε στην οδό Περικλέους και κοιμόταν απέξω από το σπίτι τους. Γαύγιζε όπως όλα τα σκυλιά και αμύνονταν σε όλες τις επιθέσεις που δεχόταν από μαγκούρες, κλωτσιές, σκουπόξυλα και σακούλες σούπερ μάρκετ καθώς κάποιοι «καλοί» άνθρωποι (που για καλή τους τύχη δεν τους πέτυχα) είχαν ρίξει αρκετό ξύλο με αποτέλεσμα να της είχαν πειράξει ευτυχώς ελαφρά το αριστερό της μάτι.

Ξαφνικά μετά από 3 χρόνια άρχισε σε κάποιους να ενοχλεί η παρουσία της και ξεκίνησαν τηλεφωνικές καταγγελίες στο δήμο ότι το σκυλί είναι επιθετικό και ενημερώθηκαν από το δήμο ότι εάν δεν υπάρξει καταγγελία στην αστυνομία για επίθεση η οποία να συνοδεύεται από ιατρική γνωμάτευση που να αποδεικνύει επίθεση από σκύλο τότε δεν μπορεί να κάνει τίποτα (καθώς γνώριζε το σκυλί και ήξερε ότι δεν είναι επιθετικό). Αμέσως ξεκινήσαμε να ψάχνουμε χώρο ώστε να απομακρυνθεί από εκεί για να μην τη φολιάσουν.

 

 

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 κάποιοι κάτοικοι της περιοχής και συγκεκριμένα της γειτονιάς που διέμενε η Άντζελα παρέδωσαν στο Δήμο Ελευσίνας γραπτή καταγγελία για την απομάκρυνση της Άντζελας καθώς όπως έλεγαν ήταν επιθετική καθώς είχε δαγκώσει έναν παππού, είχε ρίξει από ποδήλατο ένα παιδάκι με αποτέλεσμα να χτυπήσει το πόδι του αλλά δεν παρέδωσαν καμία ιατρική γνωμάτευση όπως τους ξαναζήτησε ο Δήμος και επιπλέον ανέφεραν πως η σίτιση της ήταν εστία μόλυνσης αλλά και ο κουβάς με νερό που έχει τοποθετηθεί έλκυε και άλλα αδέσποτα.

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 βρήκα χώρο για να φιλοξενηθεί και θα μεταφερόταν το βράδυ μόλις σχολούσα από τη δουλειά αλλά στις 23:30 δέχθηκα τηλεφώνημα. Με ενημέρωσαν ότι η Άντζελα βρισκόταν νεκρή από φόλα στην οδό Μαυρομιχάλη 10, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που σύχναζε!

Στις 4:30 που σχόλασα από τη δουλειά πήγα στο σημείο στο οποίο βρισκόταν νεκρή η Άντζελα και διαπίστωσα ότι όντως είχε πεθάνει από φόλα καθώς υπήρχε εμετός από σάλια, διάρροια και σημάδια στο δρόμο από σπασμούς. Μετά από λίγες ώρες ειδοποιήθηκε ο Δήμος για την περισυλλογή της και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 μετέβηκα στο Α.Τ. Μάνδρας και κατέθεσα μήνυση με αριθμό πρωτοκόλλου 1016/92/931 παραθέτοντας φωτογραφίες της Άντζελας, την καταγγελία που είχαν κάνει οι κάτοικοι ότι είναι επιθετική καθώς μας την παρέδωσε ο Δήμος για να την χρησιμοποιήσουμε στη μήνυση και αναφέροντας ότι έχω και βίντεο που δείχνει την Άντζελα ότι ΔΕΝ ήταν επιθετική.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016, η ομάδα μας «Ζωόφιλοι Μάνδρας-Ελευσίνας Αττικής» αποφάσισε και έβγαλε επικήρυξη 500€ ευρώ για να βρούμε το δολοφόνο και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 θα πάρω στα χέρια μου αντίγραφο της μήνυσης που έχω ζητήσει από την αστυνομία και θα την κοινοποιήσω στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία. Από εκείνη την ημέρα αγνοείται κι ένα άλλο σκυλί, ο Πειρατής, ο οποίος έκανε παρέα με την Άντζελα» αναφέρει ο Γιώργος Σαρτζετάκης.