Επικήρυξαν τον δράστη που εξόντωσε 26 αδέσποτα στην Οιχαλία

Στην επικήρυξη του δράστη που εξόντωσε την Τρίτη 20 Οκτωβρίου συνολικά 26 αδέσποτους σκύλους ρίχνοντας φόλες σε διάφορα σημεία στην Οιχαλία Τρικάλων προχώρησαν οι κάτοικοι της κοινότητας, ενώ ασκήθηκε αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη κατά αγνώστου ή αγνώστων δραστών.

Οι κάτοικοι που ήρθαν αντιμέτωποι με τα πτώματα των δολοφονημένων ζώων, τα οποία ήταν διάσπαρτα στους δρόμους της Οιχαλίας, δίνουν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ σε όποιον αποδείξει ποιος είναι ο δράστης αυτής της αποτρόπαιας πράξης.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας σε συνεργασία με τους εθελοντές μέλη των τοπικών φιλοζωικών οργανώσεων περισυνέλεξαν τα νεκρά ζώα από παρτέρια, πεζοδρόμια και δρόμους. Κτηνίατρος πήρε δείγματα αίματος ώστε να διαπιστωθεί το είδος του δηλητηρίου που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Όποιος γνωρίζει τον ή τους υπεύθυνους της μαζικής εξόντωσης αδέσποτων ζώων στην Οιχαλία Τρικάλων καλείται να ενημερώσει το Δήμο Φαρκαδόνας ή την Αστυνομία.

 

 

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρικάλων "Ο Άργος" αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Είκοσι έξι σκυλιά βρήκαν φριχτό θάνατο από φόλα στην Οιχαλία στις 20/10/2015 και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά. Τέτοιες εγκληματικές πράξεις, από όπου και αν προέρχονται είναι πέρα από κάθε λογική και καταδεικνύουν την χειρότερη μορφή άσκησης βίας. Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν μπορεί να έχει διαπραχθεί από ψυχικά ισορροπημένο ον. Θεωρούμε περιττό να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη πράξη υποκρύπτει και τον κίνδυνο δηλητηρίασης ακόμα και ανθρώπων και κυρίως ανυποψίαστων μικρών παιδιών. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Οιχαλίας να μας ενημερώσουν για οτιδήποτε έχει υποπέσει στην αντίληψή σας ή να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές που έχουν επιληφθεί του θέματος». 

Θυμίζουμε ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρικάλων "Ο Άργος" είχε καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων στο Α.Τ. Φαρκαδόνας για τη θανάτωση με φόλες δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων στις 2 Ιανουαρίου του 2015 στην Οιχαλία Τρικάλων. Ο δράστης είχε ρίξει τα δηλητηριασμένα δολώματα στους δρόμους, ακόμα και στις αυλές σπιτιών με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο 6 σκυλάκια κι άλλα να σωθούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Η συστηματική εξόντωση αδέσποτων ζώων στην Οιχαλία Τρικάλων επιβάλλει τον άμεσο εντοπισμό του ή των δραστών ώστε να μπει ένα τέλος στο διαρκές έγκλημα που συντελείται εις βάρος αθώων πλασμάτων.