Επικήρυξαν τον δράστη που χτύπησε με τσεκούρι στο κεφάλι αδέσποτο σκύλο που φρόντιζαν φιλόζωοι στην Πλύτρα Λακωνίας

Μια απίστευτη κτηνωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2017 στην Πλύτρα Λακωνίας προκαλώντας τη φρίκη του φιλοζωικού κόσμου, αλλά και τον προβληματισμό του για τα καθημερινά περιστατικά κακοποίησης και βασανισμού των ζώων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μέσα σε μια λίμνη αίματος και χτυπημένο πιθανότατα με τσεκούρι ανάμεσα στα μάτια, βρήκε τον αδέσποτο σκύλο που φρόντιζε μια γυναίκα, η οποία το προηγούμενο βράδυ για να προστατέψει το ζώο από την έντονη βροχόπτωση, το είχε δέσει στο υπόστεγο του σπιτιού ενός άλλου φιλόζωου που επίσης το φρόντιζε στη γειτονιά.

 

 

Ο Τζόνι, όπως τον έχουν ονομάσει οι άνθρωποι που τον φροντίζουν, μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο Γιώργο Χριστάκο στους Μολάους Λακωνίας και η κατάστασή του εξακολουθεί να κρίνεται κρίσιμη. Του χορηγείται μορφίνη για να μην πονάει και το επόμενο 24ωρο είναι καθοριστικό για την υγεία του. Το ζώο σήμερα έφαγε μόνο του, αλλά δείχνει να μην μπορεί να κουνήσει τα δύο πίσω του πόδια. 

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Μονεμβασίας κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων και δίνει αμοιβή 1.000 ευρώ (τα χρήματα της επικήρυξης προσφέρει ιδιώτης) σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη.

 

 

Όποιος γνωρίζει κάτι γι' αυτό το έγκλημα ή επιθυμεί να συνεισφέρει στην κάλυψη των εξόδων νοσηλείας και φροντίδας του  Τζόνι να καλέσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6980212167.