Επιτέθηκε σε φιλόζωη και δεν συνελήφθη

Σκηνές απείρου κάλλους εξελίχθησαν το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στο Ισιαδάκι Λαμίας όταν ιδιοκτήτης τουριστικού περιπτέρου επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά στη φιλόζωη Τίνα Δερβίση κατά τη διάρκεια της καθημερινής της βόλτας με τα σκυλιά της. Από το μένος του δεν γλύτωσαν ούτε τα ζώα που συνόδευε καθώς όπως η ίδια καταγγέλλει, ο δράστης στόχευσε δύο από τα σκυλάκια, πετώντας στο πρώτο μια ξύλινη καρέκλα και στο δεύτερο μια πέτρα.

Η μαρτυρία της Τίνας Δερβίση που δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook συγκλονίζει αποτυπώνοντας ταυτόχρονα με τον πλέον έκδηλο τρόπο την απολίτιστη και βίαιη συμπεριφορά ορισμένων Νεοελλήνων: «Το βράδυ της Παρασκευής πήγα τη συνηθισμένη βόλτα με τα σκυλιά μου (3 δικά μου και 7 αδέσποτα που τα έχω σαν δικά μου). Όταν βρέθηκα κοντά στο τουριστικό περίπτερο στο Ισιαδάκι, ο ιδιοκτήτης του μου επιτέθηκε σαν ταύρος μαινόμενος. Με έπιασε από το λαιμό, με έσπρωξε στα χαλίκια, έβαλε απειλητικά το αντιπαθητικό του πρόσωπο πάνω στο δικό μου, με έφτυσε στο στόμα και με έβρισε με χυδαίους χαρακτηρισμούς γιατί έφερα τα σκυλιά εκεί πέρα. Μετά έριξε μια βαριά ξύλινη καρέκλα σ΄ένα σκυλί και σ΄ένα άλλο μια κοτρόνα».

Η Τίνα Δερβίση, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής, κάλεσε το Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας ενημερώνοντας τις Αρχές για την επίθεση που δέχθηκε η ίδια και τα σκυλιά της. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Τίνα Δερβίση, συγγενείς και φίλοι του δράστη που ήδη είχαν μαζευτεί στον τόπο της επίθεσης, ανέφεραν στους αστυνομικούς που κλήθηκαν να διερευνήσουν την υπόθεση, ότι η καταγγέλλουσα είναι κουφή και να μην της δώσουν σημασία στα όσα καταθέτει για το συμβάν. Οι αστυνομικοί δεν κίνησαν τη διαδικασία του αυτοφώρου και αρκέστηκαν στο να συστήσουν ψυχραιμία και από τις δύο πλευρές.

Μετά τα όσα υπέστη η Τίνα Δερβίση, τις λεκτικές προσβολές και τη σωματική επίθεση, επισκέφθηκε την επόμενη ημέρα το Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας ζητώντας το αντίγραφο από την καταγραφή στο βιβλίο συμβάντων. Όπως καταγγέλλει οι αστυνομικοί την αντιμετώπισαν ρατσιστικά κοροϊδεύοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην ακοή της. «Όταν με ρώτησαν κάτι, τους είπα ότι είμαι κουφή. Τότε άρχισαν να γελάνε μέχρι δακρύων. Αναγκάστηκα να τους πω ότι είναι αναπηρία και όχι αστείο» αναφέρει η Τίνα Δερβίση, η οποία αναρωτιέται: «Πως μπορεί να είναι καλά κάποιος σ’ αυτή τη χώρα και ειδικά αν είναι ανάπηρη γυναίκα, όταν η αστυνομία και ο μέσος Έλληνας θεωρεί τέτοια περιστατικά ήσσονος σημασίας;».

Μιλώντας στις «Ιστορίες Αδέσποτων» η κα Τίνα Δερβίση ανέφερε ότι σήμερα επισκέφθηκε ξανά το Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας και χρειάστηκε να δει προσωπικά τον δεύτερο τη τάξει αξιωματικό, παραπονούμενη ότι δεν της έδιναν το αντίγραφο από το βιβλιάριο συμβάντων. Τελικά κατάφερε να το πάρει και όπως δήλωσε στις «Ιστορίες Αδέσποτων» αύριο θα κατατεθεί μήνυση εις βάρος του άνδρα που επιτέθηκε στην ίδια και στα σκυλιά της, και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

«Δυστυχώς υπάρχει τόση αδικία που καλό θα είναι να μαζέψουμε όλοι τις δυνάμεις μας να υπερασπιζόμαστε κι αυτούς που δεν έχουν φωνή γιατί δεν έχουν τα μέσα να το κάνουν» ανέφερε η κα Τίνα Δερβίση στις «Ιστορίες Αδέσποτων» καταλήγοντας: «Τα σκυλάκια είναι ευτυχώς καλά. Τώρα είμαι κι εγώ καλά. Τις πρώτες μέρες είχα φοβερή θλίψη και δεν μπορούσα ούτε να μιλήσω. Απ’ τη στιγμή που το επικοινώνησα, ΛΥΤΡΩΘΗΚΑ».