Έριξαν δηλητηριασμένη ξηρά τροφή στο καταφύγιο του Φιλοζωικού Σωματείου Δήμου Σκύδρας «Στοργή»

Αντιμέτωποι με τη φρίκη ήρθαν σήμερα το πρωί οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Δήμου Σκύδρας «Στοργή» όταν βρήκαν μέσα στο καταφύγιο μια σκυλίτσα να κείτεται νεκρή στο έδαφος κι άλλα δύο σκυλιά να κάνουν εμετούς από τη δηλητηριασμένη ξηρά τροφή που κατανάλωσαν την οποία είχε σκορπίσει στον εσωτερικό χώρο ο άγνωστος δράστης.

Σύμφωνα με το σωματείο οι εθελοντές του μόλις έφθασαν στο καταφύγιο για να καθαρίσουν και να ταΐσουν τα σκυλιά βρήκαν ξηρά τροφή σκορπισμένη παντού στους κεντρικούς διαδρόμους. Στη συνέχεια βρήκαν νεκρή τη σκυλίτσα Τζότζο, την οποία οι εθελοντές είχαν σώσει από φόλα πριν από ένα μήνα και την μετέφεραν στο καταφύγιο για να είναι ασφαλής.

 

 

Σ' άλλο διάδρομο βρήκαν τις δύο σκυλίτσες, Άρτεμις και Κλάρα, να είναι αδιάθετες και να κάνουν εμετούς. Αμέσως οι εθελοντές φιλόζωοι τους έκαναν εμετική ένεση για να αποβάλλουν τη δηλητηριασμένη τροφή και τους χορηγήσαν ατροπίνη. Οι δύο σκυλίτσες είναι προς το παρόν καλά στην υγεία τους, αλλά θα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση.

Δεν ξέρουμε πόσα σκυλιά ακόμη έφαγαν από τη δηλητηριασμένη τροφή. Τα παρακολουθούμε όλα και περιμένουμε τι θα δείξει ο χρόνος. Το σίγουρο είναι ότι οι δράστες φοβήθηκαν να μπουν πιο μέσα κι έριξαν την τροφή απ’  έξω. Τα πρώτα σκυλιά που έφαγαν και την περισσότερη αρρώστησαν. Αγνοείται ένα αρσενικό, υπέροχο και μεγαλόσωμο αδεσποτάκι που μας είχε «υιοθετήσει» και είχε μείνει από μόνο του στο καταφύγιο. Ήταν πολύ λαίμαργος. Δεν βρισκόταν σε κάποιο κλουβί περιορισμένος και σίγουρα θα έφαγε την περισσότερη δηλητηριασμένη τροφή. Τον ψάξαμε παντού στα γύρω χωράφια, μέσα στην πόλη της Σκύδρας αλλά είναι άφαντος. Δεν έχουμε ελπίδες για εκείνον» αναφέρουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Δήμου Σκύδρας «Στοργή».

 

 

Στο καταφύγιο έσπευσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και η αστυνομία, η οποία προέβη σε καταγραφή του περιστατικού δηλητηρίασης. Το Φιλοζωικό Σωματείο Δήμου Σκύδρας «Στοργή» κατέθεσε καταγγελία εις βάρος του ή των άγνωστων δραστών. Μάλιστα οι εθελοντές στην καταγγελία ανέφεραν ονομαστικά όλα τα άτομα που τους απείλησαν ότι θα κάνουν κακό στα σκυλιά του καταφυγίου αν δεν τα μετέφεραν σε άλλο χώρο. 

 

 

Επίσης δείγμα της δηλητηριασμένης τροφής και δείγμα από το στομάχι της νεκρής σκυλίτσας στάλθηκε για τοξικολογικές εξετάσεις. Όπως αναφέρει το σωματείο υπάρχει το ενδεχόμενο ο ή οι δράστες να έχουν καταγραφεί από κάμερα, αλλά αυτό θα αποδειχθεί μετά τον έλεγχο του οπτικοακουστικού υλικού.

 

 

«Θα λογοδοτήσουν όλοι στη δικαιοσύνη. Αυτό δεν θα περάσει έτσι. Άνοιξαν πόλεμο μαζί μας και θα είναι ανελέητος. Σε τι έφταιγαν αυτά τα ζώα που ήταν περιορισμένα στα κλουβιά τους; Ποιον ενόχλησαν και πήγαν να τα δολοφονήσουν στο μέρος που κοιμούνται και δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους; Αυτό που ίσως δεν ήξεραν οι δράστες είναι ότι έχει δρομολογηθεί καινούργιος χώρος φιλοξενίας από το Δήμο και έγινε χάραξη του χώρου. Είναι θέμα χρόνου να μεταφερθούμε. Και αυτό που δεν ξέρουν ακόμη και θα ερευνήσει η αστυνομία είναι ότι πιθανότατα οι δράστες να έχουν καταγράφει. Θα ξέρουμε μετά τον έλεγχο του υλικού. Σου/σας υποσχόμαστε ότι τον φρικτό θάνατο αυτών των ζώων θα τον πληρώσετε πολύ ακριβά. Θα γίνει η πρώτη και βασική μας προτεραιότητα να σας βρούμε» αναφέρουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Δήμου Σκύδρας «Στοργή».

 

 

Όποιος γνωρίζει οποιαδήποτε σημαντική πληροφορία για το περιστατικό δηλητηρίασης των σκύλων στο καταφύγιο να καλέσει το Φιλοζωικό Σωματείο Δήμου Σκύδρας «Στοργή» στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6984881749.