Έριξαν φόλες δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο Νέου Σκοπού Σερρών

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών (Φ.Ο.Σ.) καταγγέλλει ότι άγνωστοι κάτοικοι του χωριού Νέος Σκοπός έριξαν χθες το πρωί φόλες για να ξεπαστρέψουν τα 4 κουτάβια που ζούνε δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο. Αξιολογώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία ο Φ.Ο.Σ. έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι οι δράστες πιθανότατα να είναι γονείς παιδιών που μαθητεύουν σ’ αυτό το σχολείο.

Το ένα από τα 4 κουτάβια που έφαγε τη φόλα, στάθηκε πολύ τυχερό, αφού σώθηκε από βέβαιο θάνατο χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Διευθυντή και των δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου.

Σε ανακοίνωση του ο Φ.Ο.Σ. αναφέρει για το περιστατικό: «Το αθώο πλάσμα της φωτογραφίας, έφαγε ανύποπτο το δηλητήριο και μετά κούρνιασε να πεθάνει κάτω από τη σκάλα του σχολείου μέσα στους αφόρητους πόνους του. Οι ευαισθητοποιημένοι εκπαιδευτικοί του σχολείου όμως καθώς και ο Διευθυντής εντόπισαν το ζωάκι μέσα στους σπασμούς και μας τηλεφώνησαν για βοήθεια.

Ευχαριστούμε την εξαιρετική παιδαγωγό κ. Δάφνη Στάγκου που ακολούθησε τις οδηγίες μας και έκανε τα αδύνατα - δυνατά βρίσκοντας άμεσα ατροπίνες και κάνοντας τις ενέσεις στο άτυχο ζωάκι κατάφερε να το αναστήσει δίνοντας έτσι το καλύτερο μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στους μαθητές της!! Δάφνη σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Μακάρι όλα τα σχολεία της χώρας μας να έχουν εκπαιδευτικούς σαν κι σένα.

 
ΥΓ. Είναι 4 μελλοθάνατα αδερφάκια που πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε να φύγουν από εκεί για να σωθούν. Παρακαλούμε κοινοποιείστε για να βρεθούν ανάδοχες οικογένειές!» καταλήγει η ανακοίνωση του Φ.Ο.Σ.