Έριξαν φόλες και σκότωσαν 5 σκυλιά στο καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης «Eressos for Animal» στην Ερεσό Λέσβου

Μέσα στον περιφραγμένο χώρο του καταφυγίου που διατηρεί η φιλοζωική οργάνωση «Eressos for Animal» στην Ερεσό Λέσβου κάποιος σκόρπισε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 δηλητηριασμένη τροφή με αποτέλεσμα δύο ενήλικα σκυλιά και τρία κουτάβια να βρουν φρικτό θάνατο. Τα ζώα που δολοφονήθηκαν είχαν υιοθετηθεί από Ολλανδούς  και θα ταξίδευαν πολύ σύντομα στους νέους τους κηδεμόνες. Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβαν.

Οι νεκροψίες που διενεργήθηκαν από την κτηνίατρο Μυρσίνη Τούρβαλη  έδειξαν ότι τα πέντε σκυλάκια δηλητηριάστηκαν με ισχυρό δηλητήριο. Έχει κατατεθεί μήνυση κατ’ αγνώστων και η Αστυνομία της περιοχής διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Στην περιοχή της Σκάλας Ερεσού έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλα κρούσματα δηλητηρίασης με φόλες αδέσποτων ζώων. Όπως καταγγέλλουν οι φιλοζωικές οργανώσεις του νησιού η δολοφονία των 5 σκύλων μέσα στο καταφύγιο είχε ως στόχο να τρομοκρατήσει τους φιλόζωους εθελοντές.

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο άνανδρος δολοφόνος αλλά και οι όμοιοί του δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν και να τρομάξουν όσους αγωνίζονται για την προστασία των ζώων. «Θα συνεχίσουμε μέχρι κάθε ένα από αυτά τα ανθρώπινα κατακάθια να έχει την τιμωρία που του αξίζει. Θα είναι δύσκολο. Θα πάρει χρόνο. Αλλά δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μην μείνει ούτε ένας δολοφόνος ατιμώρητος» τονίζει ο Σύλλογος καλώντας όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να στηρίξουν οικονομικά τους ξένους εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Eressos for Animal» ώστε να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που οι δολοφόνοι θέλησαν να σταματήσουν, δηλαδή τη φροντίδα των απροστάτευτων ζώων στη δυτική Λέσβο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης»

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης πληροφορήθηκε με βαθιά θλίψη τη δηλητηρίαση πέντε σκυλιών εντός του καταφυγίου για αδέσποτα ζώα του Eresos for Animals, στην Ερεσό Λέσβου στις 7/12.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Eresos for Animals είναι μια πρωτοβουλία αλλοδαπών κυριών οι οποίες εδώ και χρόνια αγωνίζονται ολομόναχες για να ανακουφίσουν τα αδέσποτα ζώα στη Δυτική Λέσβο: είναι εκατοντάδες τα ζώα τα οποία περιέθαλψαν, στείρωσαν και έδωσαν για υιοθεσία. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο αυτών των αξιέπαινων ανθρώπων μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/EresosForA...

Τα ζώα που δολοφονήθηκαν ζούσαν σε περιφραγμένο χώρο και ορισμένα είχαν ήδη βρει υιοθεσία: δεν ενοχλούσαν ούτε απειλούσαν κανένα. Ο άνανδρος δολοφόνος τους είχε προφανώς ως στόχο να πονέσει και να τρομοκρατήσει τους φιλόζωους εθελοντές- σκοτώνοντας τα ανυπεράσπιστα τετράποδα.

 Τα δολοφονημένα ζώα, όπως τα βρήκαν οι εθελοντές ΕΝΤΟΣ του καταφυγίου όπου ζούσαν

Έχει κάνει όμως λάθος. Μπορεί να σκότωσε αυτά τα αθώα πλάσματα. Μπορεί ακόμα και να διαφύγει τις συνέπειες του νόμου -αφού εκμεταλλεύτηκε το σκοτάδι της νύχτας για να σκορπίσει το θάνατο. Αλλά αυτός και οι όμοιοί του δεν πρόκειται ούτε να σταματήσουν ούτε να τρομάξουν όσους αγωνίζονται για την προστασία των ζώων. Θα συνεχίσουμε μέχρι κάθε ένα από αυτά τα ανθρώπινα κατακάθια να έχει την τιμωρία που του αξίζει. Θα είναι δύσκολο. Θα πάρει χρόνο. Αλλά δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μην μείνει ούτε ένας δολοφόνος ατιμώρητος.

Η καλύτερη απάντηση σε τέτοια εγκλήματα δεν είναι ούτε οι κραυγές ούτε οι βρισιές ούτε η βουβή θλίψη, αλλά η ενεργή βοήθεια σε αυτούς τους ηρωικούς φιλόζωους αλλοδαπούς εθελοντές στη δυτική Λέσβο.  Το Eressos for Animals έχει τεράστια ανάγκη από χρήματα για να συνεχίσει το έργο του: ας τους ενισχύσουμε λοιπόν οικονομικά ώστε να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που οι δολοφόνοι θέλησαν να σταματήσουν-τη φροντίδα των απροστάτευτων ζώων στη Δυτική Λέσβο.

O τραπεζικός λογαριασμός του Eresos for Animals ακολουθεί παρακάτω. Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ήδη κατέθεσε το ποσό των 200 ευρώ και καλεί όλους τους φίλους της αλλά και κάθε φιλόζωο Έλληνα πολίτη να συνεισφέρει έστω και ένα ευρώ- με αιτιολογία κατάθεσης το: ‘Δεν είστε μόνοι’ ή ‘You are not alone’ ως μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των φιλόζωων εθελοντών και ως απάντηση στους δολοφόνους που θέλουν να τους σταματήσουν.

Ας αποδείξουμε έμπρακτα ότι εκτός από τους θρασύδειλους εγκληματίες υπάρχει και η Ερεσός της Σαπφούς και του Θεόφραστου, και η Λέσβος της αλληλεγγύης, και η Ελλάδα που γέννησε πολιτισμό.

 Eresos For animals
 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 Αριθμός Λογαριασμού : 361/296019-22
 IBAN: GR6201103610000036129601922
 SWIFT (BIC) ETHNGRAA

Προτείνουμε στην ‘Αιτιολογία προς δικαιούχο’ να ζητήσετε να γραφεί το: ‘Δεν είστε μόνοι’ ή ‘You are not alone’ - ως μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των φιλόζωων εθελοντών και ως απάντηση στους δολοφόνους που θέλουν να τους σταματήσουν.