Έριξαν φόλες με δηλητηριασμένα λουκάνικα στις Υφαντές Κομοτηνής

Τρία αδέσποτα σκυλιά και δύο γάτες πέθαναν χθες βράδυ καταναλώνοντας δηλητηριασμένα λουκάνικα που σκόρπισε άγνωστος στο χωριό Υφαντές, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κομοτηνής. Φιλόζωοι της περιοχής ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Φιλοζωικής Κομοτηνής κ. Παναγιώτη Γκουδουσίδη, ο οποίος έσπευσε στο χωριό για να αντιμετωπιστεί και να εκδιωχθεί ο θάνατος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μακριά από τις αθώες ψυχές των τετράποδων φίλων μας.

Στον τόπο του εγκλήματος ο κ. Γκουδουσίδης βρήκε και τη φόλα που το αρρωστημένο μυαλό του δράστη έφτιαξε με σκοπό να εξοντώσει τ’ αδέσποτα ζώα. Ένα από τα σκυλάκια που δηλητηριάστηκαν δέχθηκε μαλάξεις στην καρδιά του από τον κτηνίατρο κ. Αχμέτ, ο οποίος κατάφερε να το επαναφέρει στη ζωή, καταλήγοντας όμως δυστυχώς λίγη ώρα αργότερα στο κτηνιατρείο του καθώς το δηλητήριο του είχε καταστρέψει όλα τα ζωτικά όργανα.  «Ο Faith είχε ένα σύντομο πέρασμα από τη ζωή. Ας είναι το τελευταίο ζώο που θυσιάζεται στο βωμό της ανθρώπινης ανευθυνότητας» αναφέρει συναισθηματικά φορτισμένος ο κ. Γκουδουσίδης.

 Παρά τις προσπάθειες του κτηνιάτρου ο Faith δυστυχώς δεν τα κατάφερε

Σύμφωνα με τον κ. Γκουδουσίδη τον τελευταίο μήνα πάνω από 100 σκυλιά και γατιά εντοπίστηκαν νεκρά στις περιοχές Σταθμός, Ρέμβη, Εκτενεπόλ, Σαμοκοβίου, Κ.Τ.Ε.Λ., Στρατώνες, Νυμφαία, Παρατηρητής, Παγούρια, Γρατινή, Μεσές, Φανάρι, Μαρώνεια, Υφαντές, Κόσμιο, Ξυλαγανή, Προσκυνητές, Καρυδιά, Διώνη, Ζυβρακάκη, Μαραθώνος, Εγνατίας και σε πολλά άλλα μέρη.

«Δημόσια ζητώ κι απαιτώ από την Αστυνομία, τους Εισαγγελείς, το Δήμο και τα ΜΜΕ να βοηθήσουν ώστε να σταματήσουμε τη δολοφονική δράση αυτών των σιχαμάτων που λέγονται άνθρωποι. Ζητώ τη βοήθεια των συμπολιτών μας να μιλήσουν. Είναι ντροπή και κρίμα. Σταματήστε την αδιαφορία κι ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Καλώ όλους τους φορείς των πόλεων που σημειώνονται καθημερινά κρούσματα δηλητηρίασης με θύματα αδέσποτα ζώα να πάρουν επιτέλους δραστικά μέτρα. Η υπομονή τελείωσε. Ή θα αλλάξει η κατάσταση ή θα αλλάξουμε εμείς» αναφέρει με οργή και πικρία ο πρόεδρος της Φιλοζωικής Κομοτηνής κ. Παναγιώτης Γκουδουσίδης.