Έριξαν φόλες με φυτοφάρμακο κοντά στο κέντρο της Καρδίτσας

Δύο αδέσποτα σκυλιά και μία αδέσποτη γάτα που ζούσαν στο κέντρο της Καρδίτσας και φρόντιζαν φιλόζωοι της περιοχής εντοπίστηκαν με τα ίδια συμπτώματα δηλητηρίασης την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018. Χάρη στην άμεση επέμβαση πολιτών τα ζώα μεταφέρθηκαν έγκαιρα σε κτηνιατρείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Τα δύο σκυλιά  σώθηκαν, αλλά η γάτα δεν τα κατάφερε.

Το Πολιτιστικό και Φιλοζωικό Σωματείο «Διασώζω» έστειλε δείγμα από τη δηλητηριασμένη τροφή στο χημείο, η οποία σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τοξικολογικού ελέγχου, περιείχε φυτοφάρμακο!

 

 

Αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα σε μερικές μέρες που δηλητηριάζονται ζώα στο κέντρο της Καρδίτσας καθώς στις 7 Δεκεμβρίου 4 αδέσποτα σκυλιά και 2 γάτες πέθαναν από φόλες - ενώ δύο ακόμα σκυλιά αγνοούνται μέχρι και σήμερα -  και στις 11 Δεκεμβρίου 2018 βρέθηκαν από φιλόζωους δύο δηλητηριασμένα  αδέσποτα σκυλιά στο ίδιο σχεδόν σημείο, τα οποία μεταφέρθηκαν για περίθαλψη και σώθηκαν.

Όλα τα στοιχεία έχουν κατατεθεί στην Αστυνομία και έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες νομικές ενέργειες εναντίον του άγνωστου δράστη από το Πολιτιστικό και Φιλοζωικό Σωματείο «Διασώζω», το οποίο αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής: «Αν κάποιος είδε κάτι περίεργο εκείνες τις ημέρες, αν κάποιος καταστηματάρχης με αγροτικά εφόδια δέχτηκε κάποιον πελάτη που δεν είναι τακτικός και γνώριμος προς εκείνον, αν κάποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλείτε να βοηθήσει έστω και ανώνυμα.

 

 

Είναι αδιανόητο να επιτρέπουμε σε όποιον ενοχλείτε από τα αδέσποτα ζώα να σκορπίζει δηλητήριο και να σκοτώνει με βασανιστικό τρόπο ζωντανές ψυχές που κάποιοι φρόντιζαν και αγαπούσαν για χρόνια. Επίσης είναι τραγικό το θράσος να κάνουν αυτή την αποτρόπαια πράξη στην κεντρική πλατεία της πόλης σε εορταστική περίοδο που για παράδειγμα τόσα παιδιά παίζουν, πέφτουν στην πλατεία και μετά βάζουν τα χέρια στο στόμα. Να αποδοθεί δικαιοσύνη!».