Έριξαν φόλες την Μεγάλη Πέμπτη και εξόντωσαν τις αδέσποτες γάτες που φρόντιζε φιλόζωη στον Σκουτάρο Λέσβου

Τουλάχιστον 4 αδέσποτες γάτες που φρόντιζε η Φρόσω Βουγιούκα έχασαν τη ζωή τους μετά από κατανάλωση δηλητηριασμένης τροφής που κάποιος εγκληματίας έριξε την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 στον Σκουτάρο Λέσβου. Την ίδια τύχη είχε κι ένας οικόσιτος γάτος, ενώ αγνοούνται κι άλλα γατιά της περιοχής.

Η Φρόσω Βουγιούκα αισθανόμενη θλίψη, ντροπή, οργή και αγανάκτηση γι’ αυτό το έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος αθώων πλασμάτων αναφέρει:«Όλες οι αδεσποτούλες που φρόντιζα στη γειτονιά μου φολιάστηκαν. Έχω αρρωστήσει. Ούτε οι κτηνίατροι δεν μπόρεσαν να τις σώσουν. Έχουν εξαφανιστεί κι άλλες που δεν μπορώ να βρω. Λυπάμαι για την κακία αυτού του κόσμου. Είμαι τόσο απογοητευμένη απ’ αυτόν που είναι ένας από τους λόγους που στράφηκα στα άκακα τα ζωάκια».

 

 

Αλλά και ο Λούης, ένας οικόσιτος γάτος που κράταγε συντροφιά σε ένα ζευγάρι, εντοπίστηκε και αυτός νεκρός από φόλα, προκαλώντας απέραντη θλίψη στους κηδεμόνες του. Η Ευστρατία Βουγιούκα, κόρη των κηδεμόνων του Λούη, αναφέρει: «Πάει ο Λούης μας. Μια γατούλα υπέροχη, στειρωμένη. Ήταν το μωρό μας στο σπίτι των γονιών μου. Την είχαν συντροφιά και τούς γέμιζε κάθε στιγμή με τα καμώματά της. Γιατί;  Τι έφταιξε; Τι τους έκανε; Βγήκε για την καθημερινή της βόλτα έξω από το σπίτι της μαμάς και γύρισε φολιασμένη. Με τίποτα δεν μπόρεσαν να την σώσουν. Άνθρωποι σου λένε. Άγιες μέρες. Μου λείπεις βρε Λούη μου πολύ. Τα παιχνίδια μας, η ζεστασιά σου. Σήμερα μπήκα στο σπίτι και κοίταζα τη γωνίτσα σου».

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζωών «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» σε ανακίνωσή του αναφέρει ότι κατατέθηκε μήνυση κατ' αγνώστων στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.