Έσωσαν το σκυλί – σκιάχτρο που ζούσε αλυσοδεμένο δίπλα σε γκρεμό και χωρίς τροφή στο Πλατάνι Χανίων

Εθελοντής – μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» εντόπισε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 κατά τη διάρκεια περιπατητικής εκδρομής το αλυσοδεμένο σκυλάκι που βλέπετε, σε  ερημική περιοχή κοντά στη θέση Πλατάνι, χωρίς καμία προστασία από τις καιρικές συνθήκες, με εξαιρετικά βρώμικο νερό και χωρίς ίχνος τροφής.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος το δήθεν «σπιτάκι» που υπήρχε ως «κατάλυμα» ήταν διαμπερές και το μισό βρισκόταν αιωρούμενο στον γκρεμό. Σε περίπτωση που το σκυλί έκανε κάποια κίνηση να μπει μέσα  θα γλιστρούσε στο κενό κρεμασμένο από την αλυσίδα του και θα πνιγόταν. Εν τω μεταξύ ο δυνατός άνεμος όλο και παρέσερνε το σπιτάκι προς τον γκρεμό.

 

 

Το απόγευμα της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2016 εθελοντές του Συλλόγου μετέβησαν στο σημείο και μάλιστα υπό καταρρακτώδη βροχή προκειμένου να σώσουν το σκυλάκι. Μετά από πολλές προσπάθειες, τις οποίες δυσκόλευε η νύχτα και η καταιγίδα, τελικά οι εθελοντές βρήκαν το σκυλάκι, το οποίο ήταν μούσκεμα και έτρεμε ολόκληρο.

Οι εθελοντές πήραν το ταλαιπωρημένο ζωάκι κι αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στη συνέχεια το μετέφεραν σε κτηνίατρο. Ο Σύλλογος τονίζει ότι οι συνθήκες όπου ζούσε το σκυλάκι δεν πληρούσαν καμία από τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος 4039/2012 για την έννοια του δεσποζόμενου ζώου.

 

 

Έγινε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Σούδας με την περιγραφή του περιστατικού και τις επόμενες μέρες, το μέλος του Συλλόγου που εντόπισε το σκυλάκι, θα υποδείξει στους αστυνομικούς το σημείο προκειμένου να εντοπιστεί ο κτηνοτρόφος  που έδεσε εκεί το ζωάκι και να ξεκινήσει η ποινική και διοικητική διαδικασία εις βάρος του.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» υπενθυμίζει ότι βάσει της νομοθεσίας απαγορεύεται το δέσιμο ζώων πάνω σε δρόμο, κάτι που όπως τονίζει, επιτάσσει και η κοινή λογική, για όσους διαθέτουν.