Εξοντώσεις αδέσποτων στο Νεκροταφείο Παπάγου

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες δηλητηριάσεις αδέσποτων γατιών στο Νεκροταφείο Παπάγου η Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) ζητά σε επιστολή της από το Δήμο Παπάγου να επιληφθεί άμεσα του θέματος ώστε να σταματήσουν οι εγκληματικές πράξεις εις βάρος των ζώων, οι οποίες ταυτόχρονα προσβάλουν κάθε φιλόζωο πολίτη.

Η Π.Φ.Π.Ο. ενημερώθηκε ότι στην περιοχή του νεκροταφείου Παπάγου δηλητηριάστηκε ξανά αδέσποτο ζώο, το οποίο μάλιστα είχε πρόσφατα στειρωθεί κατόπιν ενεργειών της τοπικής φιλοζωικής οργάνωσης. «Μας μεταφέρθηκαν υποψίες που πέφτουν σε κάποιους που ενοχλούνται από την παρουσία των ζώων δίπλα στα μνήματα των συγγενών τους. Ίσως, όπως λένε, κάποια από τα γατάκια προσεγγίζουν τα μνήματα και η παρουσία τους είναι ενοχλητική» αναφέρει στην επιστολή της η Π.Φ.Π.Ο.

Το γεγονός ότι οι δηλητηριάσεις ζώων συνεχίζονται, προσθέτει η Π.Φ.Π.Ο., πιστοποιεί ότι δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά κάποιος/κάποιοι εγκληματούν συστηματικά εναντίον ανυπεράσπιστων ζώων, σε πείσμα όσων προσπαθούν να τα βοηθήσουν και παραβαίνοντας την σχετική νομοθεσία.

«Προκαλεί, επιπλέον, εντύπωση το γεγονός ότι αυτά τα εγκλήματα συμβαίνουν εντός των ορίων ενός ιερού χώρου, τον οποίο επισκέπτεται από πλήθος ανθρώπων και στον οποίο, υποθέτουμε, υπάρχει κάποια φύλαξη. Συνεπώς είναι όντως άξιο απορίας πώς κανείς δεν έχει αντιληφθεί το παραμικρό μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα οι αδίστακτοι δολοφόνοι να παραμένουν ασύλληπτοι. Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε του θέματος, το οποίο πέραν από εγκληματική δράση αποτελεί και προσβολή για κάθε φιλόζωο πολίτη, και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας» καταλήγει η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο., η οποία κοινοποιήθηκε και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.).