Φόλιασαν αδέσποτα στη Μπούφα Πηλίου

Θλίψη προκάλεσε η ομαδική δηλητηρίαση 11 αδέσποτων κι ενός δεσποζόμενου σκύλου στην παραλία Παράδεισος στην Μπούφα Πηλίου, που μετατράπηκε σε κόλαση για δεκάδες ανυπεράσπιστα πλάσματα. Άγνωστος σκόρπισε στην παραλία δηλητηριασμένα δολώματα, εξοντώνοντας με φρικτό θάνατο τα ζώα που φρόντιζαν φιλόζωοι με κόπο και προσωπικά τους έξοδα.

Τα αδέσποτα σκυλάκια ήταν στειρωμένα και εμβολιασμένα με χρήματα που διέθεσε μέσω προγράμματος η φιλοζωική οργάνωση PAWS Pelion Greece που εδρεύει στη Μ. Βρετανία και έχει ήδη ενημερωθεί για τη μαζική δηλητηρίαση των ζώων.

Οι φωτογραφίες με τα νεκρά ζώα διάσπαρτα στην παραλία είναι σοκαριστικές. Η εξόντωση των ζώων έγινε την Πέμπτη 21 Μαΐου και η αστυνομία που κλήθηκε από τους φιλόζωους κατέγραψε το συμβάν προχωρώντας σε αυτεπάγγελτη μήνυση κατ΄αγνώστων.

Στο τόπο του εγκλήματος κατέφθασε και κτηνίατρος, ο οποίος διαπίστωσε από την κλινική τους εικόνα ότι τα σκυλιά κατανάλωσαν ισχυρό δηλητήριο, αφού αιμορραγούσαν από το στόμα, τη μύτη και τον πρωκτό.

Την επόμενη ημέρα ένα δεσποζόμενο σκυλάκι που επισκέφθηκε την παραλία Παράδεισος μαζί με τους κηδεμόνες του κατανάλωσε επίσης από το δηλητηριασμένο δόλωμα με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να καταλήξει.

Δείγμα της φόλας που εξολόθρευσε 11 σκύλους παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών ώστε να σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για να διαπιστωθεί τι δηλητήριο χρησιμοποίησε ο δράστης.

Οι φιλόζωοι αν και υποψιάζονται τον υπεύθυνο αυτού του φρικτού εγκλήματος, κανείς δεν είδε ποιος δηλητηρίασε τα ζώα. Σύμφωνα με καταγγελίες που δέχθηκαν από πολίτες μετά τη μαζική δηλητηρίαση, ο συγκεκριμένος άνθρωπος χτυπούσε τ’ αδέσποτα γιατί δεν τα ήθελε στην περιοχή. Ωστόσο κανείς δεν το είχε αναφέρει στις αστυνομικές αρχές για να καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων ώστε από εκείνη τη στιγμή και μετά να καθίσταται υπεύθυνος για όποια κακομεταχείριση εις βάρος των ζώων. «Ένα ακόμη έγκλημα εις βάρος των ζώων θα παραμείνει ατιμώρητο. Γιατί τόση κακία και βία προς αυτά τα πλάσματα;» αναρωτιούνται με πόνο ψυχής όσοι φρόντιζαν τα δύσμοιρα αυτά ζώα.

Όποιος γνωρίζει ο,τιδήποτε για τη μαζική δηλητηρίαση των ζώων έχει την ηθική υποχρέωση να το καταθέσει στο Α.Τ. Μηλεών στον αριθμό σταθερού τηλεφώνου 24230 86008.