Φθιώτιδα: Ποινική δικογραφία σε βάρος του δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας για δηλητηρίαση 2 αδέσποτων σκύλων

Ποινική δικογραφία εις βάρος του δημάρχου Αμφίκλειας - Ελάτειας, Γιώργου Γώγου, σχηματίστηκε με κατεπείγουσα παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χάρη Λακαφώση, μετά τις καταγγελίες του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας - δεν κατονόμαζε τον δράστη - που δημοσίευσε η ιστοσελίδα www.lamiareport.gr για δηλητηρίαση δύο αδέσποτων σκύλων με φόλες από «σημαίνον πρόσωπο» κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Μπράλου.

Αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος – ο οποίος κατηγορείτε για υπόθαλψη του φερόμενου ως δράστη- κάλεσε στις 21 Ιουνίου 2018 τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας και κατήγγειλε τον εν λόγω δήμαρχο ως δράστη των δηλητηριάσεων. Αρχικά ο μάρτυρας που είναι ιερέας είχε την  πρόθεση να τον καταγγείλει στην Αστυνομία αρκεί να τον συνόδευαν στο Αστυνομικό Τμήμα εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας. Όταν όμως τον επισκέφθηκαν την ίδια ημέρα μέλη του Συλλόγου, αυτός είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του και το κινητό τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο για να μην καταθέσει στην αστυνομία.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Αγγέλα Μπαρτσιώκα δημοσίευσε στις 21 Ιουνίου 2018 στη σελίδα της στο facebook τα εξής: «Χθες μας ειδοποίησαν από γειτονικό Δήμο ότι είδαν «ΣΗΜΑΙΝΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟ» να ρίχνει φόλες. Μας υποσχέθηκαν ότι θα καταθέσουν αρκεί να τους συνοδεύσουμε στην αστυνομία. Πήγαμε και βρήκαμε τα σπίτια τους κλειδωμένα και τα τηλέφωνα απενεργοποιημένα. Δεν σεβάστηκαν ούτε τα χιλιόμετρα που κάναμε, ούτε τα χρήματα ούτε το χρόνο που διαθέσαμε. Το σπουδαιότερο: Επιβραβεύουν με τη στάση τους το φονιά και έτσι μπορεί άνετα να συνεχίσει το έργο του. Έτσι κι αλλιώς ο Δήμος είναι γεμάτος αδέσποτα. Έχει πολλή δουλειά να κάνει… Και ρωτώ: Αυτοί δεν φταίνε;  Αν είχαν φολιάσει συγχωριανό τους το ίδιο θα κάνανε;΄Έτσι για να ξεκαθαρίζουμε κάποτε τον όρο ΦΙΛΟΖΩΟΣ. Αυτός που βάζει τη σχέση του με τους συγχωριανούς και τα ΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ πάνω από τα πτώματα των φολιασμένων ζώων εξακολουθεί να θεωρείται φιλόζωος; Για μένα είναι απλά ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ του φονιά...».

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Χάρης Λακαφώσης διάβασε την καταγγελία της Αγγέλας Μπαρτσιώκα στην ιστοσελίδα www.lamiareport.gr και κάλεσε όλους τους εμπλεκομένους στην υπόθεση να καταθέσουν. Εκτός από τον αυτόπτη μάρτυρα, κλήθηκε και συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο κατέθεσε τα όσα του είχε πει ο ιερέας για το διπλό αυτό έγκλημα και μάλιστα – όπως κατέθεσε - μπροστά και σε άλλα άτομα, ότι δηλαδή είδε τον εν λόγω δήμαρχο να ρίχνει τις φόλες.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στον δήμαρχο, ο οποίος αρνείται όλες τις κατηγορίες δηλώνοντας μάλιστα πλήρη άγνοια για το περιστατικό, αλλά και στον ιερέα με την κατηγορία της υπόθαλψης του φερόμενου ως δράστη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας www.lamiareport.gr ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Χάρης Λακαφώσης είναι αποφασισμένος να ερευνήσει την υπόθεση σε βάθος, ώστε να φτάσει στην αλήθεια και να τιμωρηθεί ο φυσικός αυτουργός της θανάτωσης των δυο αδέσποτων ζώων, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή απέναντι σε όσους κακοποιούν ζώα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.