Χανιά: Είχε τους σκύλους του εκτεθειμένους στη βροχή και το κρύο χωρίς τροφή

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» δέχθηκε καταγγελία από φιλόζωο ότι σε απόμερη περιοχή των Χανίων στην Κρήτη υπήρχαν 6 σκύλοι που διαβιούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες χωρίς τροφή.

Εθελοντές του Συλλόγου μετέβησαν επί τόπου και διαπίστωσαν δύο ενήλικους σκύλους, ο ένας αλυσοδεμένος σε αυτοσχέδιο κατάλυμα και ο άλλος σε δέντρο, και τέσσερα κουτάβια χωρίς καμία προστασία, βουτηγμένα μέσα στις λάσπες. Στο χώμα βρέθηκε πεταμένη ακατάλληλη τροφή για ζώα.

 

 

Σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» ο χώρος στον οποίον εντοπίστηκαν τα 6 σκυλιά ήταν περιφραγμένος, γι’ αυτό κλήθηκε η αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα, αλλά δεν μπορούσε να εντοπίσει τον «κηδεμόνα» τους και έτσι ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας.

Μετά από προσπάθειες εντοπίστηκε τελικά εκτός Χανίων και μετέβη στο αστυνομικό τμήμα όπου παραδέχτηκε ότι τα ζώα είναι δικά του και ότι τα κουτάβια ήταν αποτέλεσμα γέννας του αστείρωτου ζώου του. Υποστήριξε ότι επειδή τον χειμώνα λείπει εκτός Χανίων, τη φροντίδα τους είχε αναλάβει συγγενικό του πρόσωπο, στο οποίο ανήκε και ο ποιμενικός σκύλος που ήταν αλυσοδεμένος χωρίς κατάλυμα.

 

 

Τα ζώα μεταφέρθηκαν άμεσα σε εσωτερικό χώρο ιδιοκτησίας του και έχει προγραμματιστεί η στείρωση των ενήλικων σκύλων. Μεταφέρθηκαν στον κτηνίατρο για εμβολιασμό και ηλεκτρονική σήμανση. Στον «κηδεμόνα» των 6 ζώων επιβλήθηκαν από την αστυνομία τα νόμιμα διοικητικά πρόστιμα.