Η αδιαφορία σκότωσε τα 3 νεογέννητα γατάκια που εγκαταλείφτηκαν στο Πάρκο Καλαβρύτων Ηλιούπολης

Το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου κάποιος ανεύθυνος που προφανώς δε στείρωσε τη γάτα του, πέταξε τα τρία νεογέννητα γατάκια που βλέπετε στη φωτογραφία στο Πάρκο Καλαβρύτων της Ηλιούπολης Αττικής κοντά στο χώρο όπου βρίσκονται τα όργανα γυμναστικής ενηλίκων.

Τα γατάκια που δεν είχαν καν ανοίξει τα μάτια τους έκλαιγαν για ώρες ζητώντας τη μαμά τους για να θηλάσουν. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι δεκάδες άνθρωποι είχαν δει τα εγκαταλελειμμένα γατάκια και είχαν ακούσει τα ουρλιαχτά τους αλλά κανείς δεν προσφέρθηκε να τα βοηθήσει. Προτίμησαν να κάνουν τη γυμναστική τους παρά να σώσουν αυτές τις ψυχούλες που αργοπέθαιναν δίπλα τους. 

Μια γυναίκα, φίλη της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, που περνούσε από το σημείο μαζί με το σκύλο της και το μωράκι της που είχε στο καρότσι, μάζεψε αμέσως τα τρια νεογέννητα γατάκια και παρά το γεγονός ότι ήταν Κυριακή κατάφερε να βρει ανοικτό κτηνιατρείο όπου και τα μετέφερε για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Δυστυχώς όμως ήταν ήδη πολύ αργά καθώς είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. Παρά τις προσπάθειες του κτηνιάτρου τα γατάκια δεν άντεξαν και ξεψύχησαν το ένα μετά το άλλο.

«Δεν ωφελούν τα σχόλια, δεν ωφελούν οι ύβρεις, δεν ωφελούν οι δικαιολογίες. Μην αδιαφορείτε. Ενδιαφερθείτε. Στειρώστε. Σε κανένα πλάσμα δεν αξίζει αυτός ο θάνατος» αναφέρει η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης.