Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα εξαφάνισε τις αδέσποτες γάτες που ζούσαν στον κήπο της

Η Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας αναγκάστηκε να παραδεχθεί δημοσίως μετά τις καταγγελίες της Μ.Κ.Ο. Επτάψυχες (Nine Lives Greece) ότι απομάκρυνε από τον κήπο της τις αδέσποτες γάτες που ζούσαν χρόνια στο χώρο αυτό και τις εγκατέλειψε σε σημεία που δεν υποδεικνύει με σαφήνεια. 

Η Μ.Κ.Ο. Επτάψυχες κατήγγειλε ευθέως την Αμερικανική Πρεσβεία ότι εξαφάνισε τις αδέσποτες γατούλες, τις οποίες και αναζητά, και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζει αυτού του είδους την πρακτική.

Σε ανακοίνωσή της η Μ.Κ.Ο. Επτάψυχες αναφέρει τα ακόλουθα: Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα εξορίζει γάτες: Στεκόμαστε με φρίκη μπροστά σε αναφορές ότι η Αμερικανική Πρεσβεία έχει αρχίσει να εξαφανίζει τις γάτες που ζούσαν μέχρι τώρα στον κήπο της. Μάθαμε από έγκυρες πηγές πως 4 από της 7 φιλικές γάτες που ζούσαν όλη τους τη ζωή στον κήπο της Πρεσβείας περισυλλέχθηκαν και εγκαταλείφθηκαν στα περίχωρα της Αθήνας.

Μια απ’ αυτές τις γάτες, η 14χρονη Squinty, που βλέπετε στη φωτογραφία, είναι μια αδύναμη και ευγενική γριά γατούλα που ποτέ δεν γνώρισε άλλο σπίτι πέρα από τον χώρο της Πρεσβείας. Όλες οι γάτες είχαν στειρωθεί από εθελόντριες φιλόζωες, όπως ορίζει ο νόμος. Στις 10-11 Δεκεμβρίου όμως μεταφέρθηκαν σε ένα επικίνδυνο μέρος ανάμεσα με δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και σε περιοχή μιας αγέλης σκύλων. Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, πριν από ένα χρόνο περίπου η Αμερικάνικη Πρεσβεία εξαφάνισε με τον ίδιο τρόπο 15 γάτες από τον κήπο ενός υψηλά ιστάμενου.

Εκφράστε τη δυσαρέσκεια σας προς τις απάνθρωπες πράξεις της Πρεσβείας μέσω Twitter @usembassyathens @daviddpearce ή στείλετε μήνυμα στο Facebook https://www.facebook.com/USEmbassyAthens.

Απαιτούμε την ασφαλή και άμεση επιστροφή των στειρωμένων και φιλικών γατών που απομακρύνθηκαν μες την καρδιά του χειμώνα από το χώρο της Πρεσβείας σε μια πράξη άλογης βαναυσότητας. Ζητάμε από την Αμερικάνικη Πρεσβεία να πράξει σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο και να δείξει τις πολιτισμένες αρχές της διαβεβαιώνοντας για την μελλοντική ασφάλεια των γατών στο χώρο της Πρεσβείας. Ζητάμε επίσης να εφαρμόσει πρόγραμμα παγίδευσης, στείρωσης και επαναφοράς καθώς και κτηνιατρικής φροντίδας για τις γάτες που διαμένουν στο χώρο της τώρα αλλά και στο μέλλον» καταλήγει η ανακοίνωση της Μ.Κ.Ο. Επτάψυχες.

 

 

Η Αμερικανική Πρεσβεία αναγκάστηκε να απαντήσει στις καταγγελίες της Μ.Κ.Ο. Επτάψυχες στην επίσημη σελίδα που διατηρεί στο facebook, αναφέροντας: «Η Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας έχει λάβει πολλά μηνύματα από ανθρώπους εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις γάτες που ζουν στο χώρο της. Μερικές από τις γάτες μεταφέρθηκαν σε άλλο περιφραγμένο και ασφαλή χώρο της Πρεσβεία στην Αθήνα. Αρκετές από τις γάτες συνεχίζουν να ζουν στην Πρεσβεία όπως και πριν. Σας ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον σας».