Η Αστυνομία αναζητεί τον οδηγό που χτύπησε με το αγροτικό και τραυμάτισε σκόπιμα αδέσποτο σκύλο στο Γάζι της Κρήτης

Τον άνδρα που σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα χτύπησε επίτηδες με αγροτικό ημιφορτηγό 4Χ4 μάρκας ΤΟΥΟΤΑ ένα μικρόσωμο αδέσποτο σκυλάκι στον επαρχιακό δρόμο Γάζι – Κρουσώνα στο Γάζι του Δήμου Μαλεβιζίου στην Κρήτη, αναζητούν για να συλλάβουν οι αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά από καταγγελία που κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ηρακλείου η κα Καλλιόπη Μαραβελάκη, δικηγόρος και γραμματέας του φιλοζωικού σωματείου Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση», η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η κα Μαραβελάκη σήμερα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ερχόταν με το όχημα της από την Παλαιά Εθνική Οδό και όταν έστριψε προς Κρουσώνα, είδε σε απόσταση περίπου 100 μέτρων ένα σκυλάκι στο δρόμο. Όπως αναφέρει η κα Μαραβελάκη το σκυλάκι έπαιζε μαζί μ’ έναν άλλο σκύλο που ήταν δεμένος σε παρακείμενο αγρό και χαρούμενο βγήκε στο οδόστρωμα της επαρχιακής οδού και χοροπηδούσε. Έγινε όμως αμέσως αντιληπτό από την κα Μαραβελάκη λόγω της μεγάλης ευθείας του δρόμου σε εκείνο το σημείο, αλλά και του πολύ καλού φωτισμού που υπάρχει στη διακλάδωση Γαζίου – Κρουσώνα.

 

 

Σταμάτησε το αυτοκίνητό της με σκοπό να απομακρύνει το σκυλάκι από το δρόμο και να το μεταφέρει σε πιο ασφαλές σημείο. Την ίδια ώρα από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας εμφανίστηκε ένα αγροτικό ημιφορτηγό 4Χ4, του οποίου ο οδηγός του είχε πλήρη ορατότητα του δρόμου λόγω του καλού φωτισμού και έβλεπε καθαρά το σκυλάκι μπροστά του.

Σύμφωνα με την καταγγελία της κας Μαραβελάκη ο οδηγός αντί να κόψει ταχύτητα ή να σταματήσει για να μην χτυπήσει το σκυλάκι, ανέπτυξε ταχύτητα με εμφανή σκοπό να παρασύρει το ζώο. «Παρά τις φωνές μου, δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα για να τον εμποδίσω. Χτύπησε το σκυλάκι, ένα ημίαιμο αρσενικό Πιντσεράκι, που βρισκόταν στο ρεύμα κυκλοφορίας του από Κρουσώνα προς Παλαιά Εθνικό Οδό και έφυγε με την ίδια ταχύτητα προς Γάζι, χωρίς βέβαια να σταματήσει» αναφέρει η κα Καλλιόπη Μαραβελάκη.

 

 

Από τη σύγκρουση το σκυλάκι πετάχτηκε από το δρόμο σ’ ένα νερόλακκο στην άκρη του οδοστρώματος. Παρά το γεγονός ότι η κα Μαραβελάκη έχει έρθει αντιμέτωπη με πολλά δυσάρεστα περιστατικά στη φιλοζωική της δράση και διαθέτει την απαιτούμενη ψυχραιμία, αυτό το συμβάν την σόκαρε καθώς όπως λέει ήταν η πρώτη φορά που είδε με τα μάτια της κάποιον οδηγό να κινείται με το όχημά του επίτηδες για να σκοτώσει ένα ζώο.

«Δύο αυτοκίνητα με τις φωνές μου και το συμβάν σταμάτησαν πίσω μου και όταν είδαν ότι το σκυλάκι είναι ζωντανό και ότι έτρεχα να το βοηθήσω, συνέχισαν την πορεία τους. Το ζώο σοκαρισμένο σερνόταν μέσα στο νερόλακκο και προσπαθούσε να περπατήσει όρθιο στα δύο πίσω του πόδια. Ευτυχώς με άφησε να το πιάσω και να το βάλω στο αυτοκίνητό μου. Διαπίστωσα ότι τα δύο μπροστινά του πόδια ήταν θρυμματισμένα, χωρίς να υπάρχει ευτυχώς αίμα ή άλλη πληγή» επισημαίνει η κα Καλλιόπη Μαραβελάκη.

 

 

Ένα περίπου τέταρτο μετά το συμβάν η κα Μαραβελάκη έχοντας στην αγκαλιά της το τραυματισμένο σκυλάκι μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ηρακλείου όπου έδωσε κατάθεση δίνοντας τον αριθμό της πινακίδας του αγροτικού ημιφορτηγού 4Χ4 μάρκας ΤΟΥΟΤΑ και σχηματίστηκε αυτόφωρη δικογραφία εις βάρος του ασυνείδητου οδηγού. Η αυτόφωρη διαδικασία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του οδηγού βρίσκεται σε εξέλιξη

Τόσο η εγκατάλειψη ζώου μετά από τροχαίο ατύχημα όσο και η πράξη να χτυπήσει κανείς επίτηδες με το όχημά του ένα ζώο, θεωρούνται ποινικά αδικήματα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία  που επισύρουν ποινή φυλάκισης, χρηματική ποινή και διοικητικά πρόστιμα.  

 

 

Νωρίς σήμερα το πρωί η κα Καλλιόπη Μαραβελάκη μετέφερε το σκυλάκι στη Κτηνιατρική Κλινική Παρασύρη στο Ηράκλειο. Οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι το ζώο εξαιτίας του τροχαίου φέρει συντριπτικά κατάγματα στα οστά του κάτω τμήματος των μπροστινών του άκρων, ενώ στο πίσω αριστερό του πόδι έχει μια πληγή που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση με το αγροτικό ημιφορτηγό 4Χ4.

Το σκυλάκι υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης των καταγμάτων του και θα παραμείνει αρκετό καιρό ξαπλωμένο και σε ακινησία έως ότου αναρρώσει και καταφέρει να περπατήσει ξανά. Η κα Καλλιόπη Μαραβελάκη ευχαριστεί τον κ. Γιώργο και την κα Κορίνα Παρασύρη που αμέσως και πολύ νωρίς το πρωί χειρούργησαν τον σκυλάκο που είναι ένα ημίαιμο μικρόσωμο αρσενικό Πιντσεράκι 4,5 κιλών, ηλικίας περίπου 3,5 – 4 ετών.