Η Κιβωτός Αλεξανδρούπολης επικήρυξε με 2.000 ευρώ τους δύο νεαρούς δράστες που χτύπησαν μέχρι θανάτου αδέσποτο σκύλο

Με το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ επικήρυξε το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός Αλεξανδρούπολης» τους δύο νεαρούς άνδρες, οι οποίοι το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου χτύπησαν μέχρι θανάτου έναν αδέσποτο σκύλο μέσα στο Πάρκο Προσκόπων στην Αλεξανδρούπολη σύμφωνα με την κατάθεση που έκανε στην Αστυνομία ένας 17χρονος μαθητής της Γ’ Λυκείου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Ο μαθητής που περνούσε από το σημείο άκουσε τα ουρλιαχτά του σκύλου και είδε δύο νεαρούς άνδρες ηλικίας περίπου 25 ετών να χτυπούν με ξύλα το κεφάλι του σκύλου. Έτρεξε αμέσως προς το μέρος τους φωνάζοντάς τους να σταματήσουν. Τότε οι δύο νεαροί τράπηκαν σε φυγή. Ο 17χρονος σε κατάσταση σοκ πλησίασε το ζώο και διαπίστωσε ότι ήταν νεκρό.

Ενημέρωσε τον πρόεδρο του  Φιλοζωικού Σωματείου «Κιβωτός Αλεξανδρούπολης» Θοδωρή Ράπτη, ο οποίος έσπευσε στο σημείο και ειδοποίησε την Αστυνομία και τον Δήμο. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Ζιώγας ανέφερε ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι δύο νεαροί δράστες.

Το πτώμα του σκύλου μεταφέρθηκε για νεκροψία προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία  θανάτου του και η κτηνιατρική γνωμάτευση θα συμπεριληφθεί στον φάκελο της μήνυσης κατ' αγνώστων που θα καταθέσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός Αλεξανδρούπολης» προσφέρει το ποσό των 2.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα των δύο νεαρών δραστών.