Η Π.Φ.Π.Ο. κατά του δημάρχου Αράχωβας που απαγορεύει παρανόμως τη σίτιση των αδέσποτων ζώων

Το πρώτο καμπανάκι προειδοποίησης χτύπησε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) στο δήμαρχο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας Γιάννη Γεωργάκου καθώς με επιστολή του απαγόρευσε παρανόμως σε δημότη της Αράχωβας να ταΐζει αδέσποτα ζώα.

Καμία απόφασή του, τονίζει η Π.Φ.Π.Ο., δεν μπορεί να είναι πάνω από τον νόμο. «Τέτοιες έκνομες τακτικές Δήμαρχε θα βρουν απέναντί σας χιλιάδες φιλόζωους πολίτες σε αυτή τη χώρα» επισημαίνει η Π.Φ.Π.Ο. καλώντας τους φιλόζωους δημότες της Αράχωβας να συνεχίσουν να φροντίζουν τα αδέσποτα έχοντας την στήριξη της Ομοσπονδίας. 

 


Η παράνομη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αράχωβας 

Αναλυτικότερα η Π.Φ.Π.Ο. σε ανοικτή επιστολή της με κύριο αποδέκτη το δήμαρχο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας Γιάννη Γεωργάκου αναφέρει: «Ο Δήμαρχος Αράχωβας μπέρδεψε την ιδιότητα του Δημάρχου με αυτή του Βουλευτή και νομίζει, ότι μπορεί να νομοθετεί. Καιρός είναι να βγει από την πλάνη του, την άγνοια του ή το όνειρό του. Όταν εκλεγεί Βουλευτής τότε στη Βουλή θα μπορεί να νομοθετεί, τώρα ΟΧΙ.

Ο νόμος 4235/14 σχετικά με την σίτιση των αδέσποτων αναφέρει τα παρακάτω: «Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής»

Ο νόμος λοιπόν επιτρέπει παντού την σίτιση των αδέσποτων, εκεί όπου υπάρχουν και ζουν με ελάχιστες εξαιρέσεις π.χ. μέσα σε νοσοκομεία και όχι όπου θέλει ο κάθε Δήμαρχος. Να βάλει τα αδέσποτα εφ’ ενός ζυγού και να τα πηγαίνει όλα κάθε πρωί στην άκρη του χωριού όπου έβαλε την ταΐστρα του.

Τον ενημερώνουμε επίσης ότι καμία απόφασή του δεν μπορεί να είναι πάνω από τον νόμο, όπως αναφέρει στην επιστολή που έστειλε σε δημότη του, που φευ εγκληματεί και φροντίζει αδέσποτα εκεί που ζουν.

 Τρία αδέσποτα ζώα βρέθηκαν νεκρά από φόλες κοντά στην ταΐστρα 

Διαβάστε την σχετική επιστολή του και δείτε τα κατορθώματα του Δημάρχου εκεί που έβαλε τις ταΐστρες του.

Νεκρά δηλητηριασμένα ζώα σε μια χώρα ψευδεπίγραφα ευρωπαϊκή.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της “πολιτιστικής” πολιτικής των Δημάρχων και κάθε κρατικής δομής. Η Ελλάδα της φόλας και της κούτας με νεογέννητα ζώα. Καλούμε τους πολίτες της Αράχωβας που φροντίζουν αδέσποτα, να υπακούσουν στο νόμο και όχι στις αυθαιρεσίες του καθενός. Και η Ομοσπονδία θα είναι δίπλα τους.

Αυτές τις τριτοκοσμικές απόψεις για τα ζώα δεν πρέπει να τις αφήνουμε να πληγώνουν τα ζώα ούτε και την χώρα μας. Τέτοιες έκνομες τακτικές Δήμαρχε θα βρουν απέναντί σας χιλιάδες φιλόζωους πολίτες σε αυτή τη χώρα» καταλήγει η Π.Φ.Π.Ο.