Κακή Βίγλα Σαλαμίνας: Μετακόμισαν και άφησαν στο άδειο σπίτι τα 3 κουτάβια τους να πεθάνουν από ασιτία & αφυδάτωση

Τρία κουτάβια βρήκαν αργό και βασανιστικό θάνατο στην Κακή Βίγλα στο νησί της Σαλαμίνας όταν οι ιδιοκτήτες τους μετακόμισαν και άφησαν πίσω τους τα ζώα να πεθάνουν από ασιτεία και αφυδάτωση στο άδειο σπίτι όπου κατοικούσαν μέχρι πρότινος.

Οι γείτονες που άκουγαν τα σπαρακτικά κλάματα των κουταβιών ειδοποίησαν την Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.), η οποία αμέσως κινητοποίησε την Αστυνομία και με εντολή του Εισαγγελέα Πειραιώς το σπίτι άνοιξε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 παρουσία δικαστικού λειτουργού.

 

 

Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν σοκαριστικό. Δύο νεκρά κουτάβια κι ένα ετοιμοθάνατο. Οι εθελοντές της Ζ.Ο.Ε.Σ. μετέφεραν το ζωντανό κουτάβι στον κτηνίατρο Παύλο Πέζαρο, ο οποίος παρά τις προσπάθειές του να το κρατήσει στη ζωή, δυστυχώς δεν άντεξε ούτε αυτό και κατέληξε.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής έδειξαν ότι τα κουτάβια πέθαναν από ασιτεία, αφυδάτωση και υποθερμία. Μετά την καταγγελία που κατέθεσε η Ζ.Ο.Ε.Σ. στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας οι ιδιοκτήτες των τριών άτυχων κουταβιών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

 

 

Η Ζ.Ο.Ε.Σ. στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν γι’ αυτό το φρικτό έγκλημα τα εξής: «Δυστυχισμένα πλάσματα έρμαια στα χέρια ακατάλληλων ανθρώπων! Οργή και αγανάκτηση για την εγκατάλειψη κουταβιών από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι μετακόμισαν και τα άφησαν μαζί με τα σκουπίδια τους να πεθάνουν από ασιτεία, όπως και πέθαναν…τρία κουτάβια.

Ειδοποιηθήκαμε από γείτονες ότι στο διπλανό σπίτι  που έμενε μια οικογένεια στην Κακή Βίγλα Σαλαμίνας μετακόμισαν παίρνοντας τα τρία ενήλικα σκυλιά τους. Ωστόσο άκουγαν κλάματα από κουτάβια. Με συντονισμένη προσπάθεια από το Σωματείο μας, της Αστυνομίας Σαλαμίνος με εντολή Εισαγγελέα και παρουσία δικαστικού Λειτουργού ανοίχθηκε το σπίτι και βρεθήκαμε μπροστά σε δύο μικρά κουτάβια και ακόμη ένα που ψυχορραγούσε.

 

 

Πήραμε το ζωντανό ακόμη ζωάκι και τρέξαμε αμέσως στο Κτηνιατρείο του κ. Πέζαρου. Παρ' όλες τις προσπάθειες δυστυχώς το μικρό δεν τα κατάφερε. Ασιτεία, αφυδάτωση, υποθερμία και γενικά μια τραγική κατάσταση. Η νεκροτομή και στο άλλο ζωάκι έδειξε ότι τα ζωάκια πέθαναν αργά και βασανιστικά.

Οι ιδιοκτήτες εντοπίστηκαν, ασκήθηκε δίωξη, οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο και θα υποστούν τις κυρώσεις του Νόμου. Ευχαριστούμε το Α.Τ Σαλαμίνος καθώς και την Εισαγγελία Πειραιώς που ανταποκρίθηκαν άμεσα».