Καταγγέλλουν την εξόντωση σκύλων

Τη μαζική δηλητηρίαση και θανάτωση εμβολιασμένων και στειρωμένων σκύλων που ζούσαν στον περιβάλλοντα χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου σε ανακοίνωση τους που φέρει και τις υπογραφές τους.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν στη δουλειά τους δίνουν καθημερινή μάχη με τον θάνατο για τη ζωή και η αναίτια και θρασύδειλη αυτή πράξη τους πλήγωσε βαθιά.

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας αναφέρουν στην ανακοίνωση τους:

«Ως εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Άρτας, βιώσαμε προ ημερών μια πράξη απίστευτης βαρβαρότητας: Τη μαζική δηλητηρίαση και θανάτωση των σκύλων που εδώ και καιρό ζούσαν στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου. Με ελάχιστη προσφορά φροντίδας και αγάπης εκ μέρους μας, και με τη συνδρομή του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας, που είχε αναλάβει τον εμβολιασμό και την στείρωση τους, τα ζώα αυτά ήταν ακίνδυνα και φιλικά.

Στη δουλειά μας δίνουμε καθημερινά μάχη με τον θάνατο για την ΖΩΗ και η αναίτια και θρασύδειλη αυτή πράξη μας πλήγωσε βαθιά.

Θεωρούμε ότι η λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων δεν είναι επ΄ ουδενί η φόλα. Η συμπεριφορά προς τα ζώα αποτελεί ελάχιστο δείγμα πολιτισμού μιας κοινωνίας και κριτήριο για την ποιότητα της ψυχής και του χαρακτήρα του καθενός μας.

Ας είναι η ελάχιστη τιμωρία όσων εκτέλεσαν αυτό το έγκλημα, εφόσον, όπως φαίνεται, γλυτώσουν τις συνέπειες του νόμου, οι τύψεις τους και η καταδίκη των πράξεων τους εκ μέρους όλων μας».