Καθιανά Χανίων: Αναζητούν τον δράστη που σκότωσε 5 γάτες, τους έβγαλε τα μάτια και τις παρέταξε στη μέση του δρόμου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης του φρικιαστικού εγκλήματος με θύματα 5 γάτες, τις οποίες σκότωσε, τους έβγαλε τα μάτια και στη συνέχεια τοποθέτησε σε σειρά τα πτώματά τους στη μέση του δρόμου από τα Καθιανά προς το Αρώνι Χανίων στην Κρήτη.

Στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης 21 Αυγούστου 2019 διερχόμενοι οδηγοί που ήρθαν αντιμέτωποι με αυτή την απίστευτη βαρβαρότητα κάλεσαν την Αστυνομία, η οποία μετέβη στο σημείο για να καταγράψει το συμβάν.

Η πρόεδρος  της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσσα Μπομπολάκη επικοινώνησε άμεσα με τον Γενικό Αστυνομικό Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης  κ. Ρουτζάκη, ο οποίος είχε ήδη δώσει εντολή στο αρμόδιο τμήμα να επιληφθεί  ενδελεχώς της υπόθεσης, ώστε να ανευρεθεί ο ανώμαλος και επικίνδυνος αυτός υπάνθρωπος που έβγαλε τα μάτια από τις 5 γάτες και τις έθεσε σε κοινή θέα. Η κα Μπομπολάκη ζήτησε να προβεί η αστυνομία  σε συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσουν στον δράστη ή τους δράστες. Ο κ. Ρουτζάκης στην τηλεφωνική επικοινωνία έθεσε το αυτονόητο, ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι άκρως επικίνδυνοι και για τα ζώα και τους ανθρώπους.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία αναφέρει: «Ας μην αναρωτιόμαστε για τις αποτρόπαιες δολοφονίες ανθρώπων. Πίσω από μια τέτοια δολοφονία κρύβεται και μια αποτρόπαιη δολοφονία ή κακοποίηση ζώου, που έχει αποκρυφτεί.

Τεράστια ευθύνη έχει η απούσα  για το μέγεθος του φαινομένου Πολιτεία, αλλά και οι γονείς και κάποιες φορές και οι δάσκαλοι που εντοπίζουν την παραβατική συμπεριφορά των παιδιών ενάντια σε ζώα και στην καλύτερη περίπτωση την κρύβουν και στη χειρότερη την επιδοκιμάζουν συγχαίροντας τα παιδιά για την “λεβεντιά” τους».

Από την πλευρά του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές και επισημαίνει ότι «η πράξη αυτή είναι υπεράνω κάθε λογικής, μια στυγερή δολοφονία κάποιου που συνειδητά θέλει να προκαλέσει φρίκη, ακόμα και στους συνανθρώπους του. Γιατί τέτοιες πράξεις δεν αφορούν στους φιλόζωους, αλλά αφορούν όλη την κοινωνία».