Κατήγγειλαν την κακοποίηση του σκύλου που ζούσε μονίμως στην ταράτσα χωρίς φαγητό και νερό στα Πετράλωνα Αττικής

 

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 αναμένεται να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η γυναίκα που άφηνε τον σκύλο της σε πολύ κακή κατάσταση να ζει για δύο ολόκληρα χρόνια στην ταράτσα του σπιτιού της στα Πετράλωνα Αττικής, μέσα στις ακαθαρσίες του χωρίς φαγητό, νερό και κατάλυμα.

Η σύλληψη της γυναίκας έγινε το βράδυ της 17ης Μαρτίου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αστυνομικούς του Α.Τ. Πετραλώνων μετά από καταγγελία που κατέθεσε η εθελοντική ομάδα «Angels - Ομάδα Αντιμετώπισης Κακοποίησης Σκύλων», η οποία είχε ενημερωθεί από τους γείτονες που δεν άντεχαν άλλο να βλέπουν τον σκύλο να κακοποιείται με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο.

 

 

Ο Παναγιώτης Μήλας, επικεφαλής της ομάδας, ανέφερε γι’ αυτό το περιστατικό εξόφθαλμης κακοποίησης ζώου: «Οι γείτονες μας είπαν ότι πετάγανε από τα μπαλκόνια τους φαγητό για να φάει ο σκυλάκος και ότι πρέπει να επέμβουμε άμεσα. Μας παρακάλεσαν οι άνθρωποι να πάμε εκεί πέρα να επιληφθούμε της κατάστασης. Μάλιστα χαρακτηριστικά μας είπαν ελάτε να το σώσετε. Δεν μπορούμε να το βλέπουμε άλλο έτσι».

Μέλη της ομάδας μετέβησαν στο σημείο και αφού επιβεβαίωσαν την ορθότητα της καταγγελίας για την τραγική κατάσταση του σκύλου και τις άθλιες συνθήκες όπου διαβίωνε, συγκέντρωσαν το απαραίτητο αποδειχτικό υλικό και κατέθεσαν καταγγελία εις βάρος της «ιδιοκτήτριάς» του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

 

 

 Ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, τα μέλη της ομάδας πήγαν ξανά στο σπίτι της γυναίκας, η οποία ενώπιων αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι ήθελε να δώσει τον σκύλο για υιοθεσία. «Δηλαδή αν μπούμε στο προφίλ σας στο facebook θα δούμε δημοσιεύσεις που ζητάτε σπίτι για το σκυλάκι;» την ρώτησαν τα μέλη της ομάδας, εισπράττοντας την εξής απάντηση: «Όχι. Δε θέλω να το βάλω στο facebook». «Και πώς κάνατε την προώθησή του; Από πόρτα σε πόρτα στη γειτονιά;» αναρωτήθηκαν  τα μέλη της ομάδας. «Ναι, έτσι το έκανα», τους απάντησε.

Στη συνέχεια η «ιδιοκτήτρια» του σκύλου οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων και σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον της. Ισχυρίστηκε ότι τάιζε τον σκύλο, γι’ αυτό είχε τόσες ακαθαρσίες η ταράτσα. Ανέφερε ακόμα ότι οι γείτονες δεν του πετούσαν τροφή, αλλά φόλες, ισχυρισμός που δεν έπεισε τους αστυνομικούς.

 

 

Στη συνέχεια αφού κατάλαβε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για εκείνην δήλωσε άνεργη προκειμένου να δικαιολογήσει την κακοποίηση του ζώου.

«Της είπα ότι αν το σκυλάκι ήταν σε καλή κατάσταση και προσεγμένο, όχι μόνο δεν θα κάναμε καμία κίνηση με την αστυνομία, αλλά θα την βοηθούσαμε να βρει και σπίτι, καθώς και θα παρείχαμε και τροφή αν χρειαζόταν αλλά και βόλτα από εθελοντές μας.

Δεν είμαστε εδώ για να κόβουμε κεφάλια, αλλά για να προστατεύουμε ψυχούλες από βασανιστές» αναφέρει ο  Παναγιώτης Μήλας, επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας «Angels - Ομάδα Αντιμετώπισης Κακοποίησης Σκύλων».

 

 

Στην «ιδιοκτήτρια» του σκύλου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 600 ευρώ και θα δικαστεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Με υπεύθυνη δήλωσή της και παρουσία των αστυνομικών ο σκύλος δόθηκε στην ομάδα και μεταφέρθηκε σε  κτηνιατρείο όπου υποβλήθηκε σε γενικές εξετάσεις, τα  αποτελέσματα  των οποίων έδειξαν ότι είναι υγιέστατος.

Ο Angel, όπως τον ονόμασαν τα μέλη της ομάδας, στειρώθηκε, εμβολιάστηκε και τσιπαρίστηκε.

Όποιος επιθυμεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για να υιοθετήσει τον Angel να επικοινωνήσει με τη Σελίδα της εθελοντικής ομάδας «Angels - Ομάδα Αντιμετώπισης Κακοποίησης Σκύλων» στο facebook μέσω inbox.