Κατήγγειλαν τον άνδρα που εγκατέλειψε κουτάβι σε αναψυκτήριο στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου

Δικογραφία εις βάρος ενός άνδρα που εγκατέλειψε χθες το πρωί ένα κουτάβι μπροστά στο αναψυκτήριο «Μανόλης» στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου σχημάτισε το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου μετά από καταγγελία που κατέθεσαν τρεις αυτόπτες μάρτυρες αφού πρώτα ειδοποίησαν το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση».

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Χ., σταμάτησε χθες στις 11 το πρωί το αυτοκίνητο του, χρώματος ασημί και μάρκας Citroen Saxo, έξω από το αναψυκτήριο «Μανόλης» και κατέβασε από τη μεριά του συνοδηγού το κουτάβι που βλέπετε στη φωτογραφία, το οποίο άφησε στην αυλή δίνοντας του ένα σάντουιτς για να φάει.

Στη συνέχεια μπήκε στην τουαλέτα του αναψυκτηρίου απ’ όπου σχεδόν βγήκε αμέσως. Όταν διαπίστωσε ότι το κουτάβι ήταν απασχολημένο με το φαγητό του, μπήκε στο αμάξι του κι έφυγε από το σημείο εγκαταλείποντας το ζώο. Μόλις το κουτάβι κατάλαβε ότι ο ιδιοκτήτης του έφυγε, άρχισε να κυνηγά το αμάξι με αποτέλεσμα να χαθεί στην περιοχή.

 

 

Τα όσα εξελίχθησαν εκεί είδαν ο ιδιοκτήτης του αναψυκτηρίου «Μανόλης» Επαμεινώνδας Βολιράκης, ο υπάλληλος Μιχάλης Αθανασίου και ο πελάτης Σταύρος Αθανασίου, οι οποίοι συγκράτησαν τον αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και χωρίς κανένα δισταγμό κατέθεσαν καταγγελία στην Αστυνομία. Μάλιστα οι τρεις μάρτυρες αναγνώρισαν τον ιδιοκτήτη του κουταβιού από τη φωτογραφία που τους έδειξε ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου.

Οι εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση», αλλά και οι εργαζόμενοι του αναψυκτηρίου αναζητούσαν για ώρες το κουτάβι χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να το εντοπίσουν. Μετά τη δημοσίευση του θέματος από το σωματείο η Ρένα Πολεμαρχάκη βρήκε το κουτάβι, το οποίο φρόντισε έως ότου το παρέλαβαν οι εθελοντές του, οι οποίοι αναφέρουν: «Χωρίς τη φροντίδα και τη βοήθεια της κας Πολεμαρχάκη, το κουτάβι πιθανώς να μη είχε επιβιώσει εξαιτίας του καιρού, αλλά και των μεγαλόσωμων αδέσποτων σκύλων που βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου».

 

 

Το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» ευχαριστεί θερμά τους τρεις αυτόπτες μάρτυρες που αμέσως και χωρίς κανένα δισταγμό δέχθηκαν να καταθέσουν στην Αστυνομία, αλλά και για το γεγονός ότι διατήρησαν το χώρο με το πεταμένο σάντουιτς που έτρωγε το σκυλάκι μέχρι να φθάσουν επί τόπου οι εθελοντές για να τραβήξουν φωτογραφίες, οι οποίες ήταν αναγκαίο στοιχείο που συμπεριλήφθηκε στο φάκελο της δικογραφίας που σχηματίστηκε.

Το κουταβάκι αφού περάσει από κτηνιατρικό έλεγχο και αναγνωριστεί από τους τρεις μάρτυρες της υπόθεσης θα δοθεί για υιοθεσία από το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση».