Κατήγγειλαν τον ηλικιωμένο που σκότωσε την σκυλίτσα του με μπαλτά στο Καλλίθηρο Καρδίτσας

Δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος ενός ηλικιωμένου άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία που κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καρδίτσας ο Κωστής Μανόπουλος και η Δήμητρα Κρικέλλη, το μεσημέρι της Τρίτης 4 Σεπτεμβρίου 2018 σκότωσε με μπαλτά την σκυλίτσα του στο οικόπεδο του που γειτνιάζει με το σπίτι των δύο αυτόπτων μαρτύρων στο χωριό Καλλίθηρο και στη συνέχεια επιχείρησε να εξαφανίσει το πτώμα του ζώου τοποθετώντας το σε τσουβάλι.

Η Δήμητρα Κρικέλλη μιλώντας στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» καταθέτει τη μαρτυρία της και περιγράφει καρέ-καρέ τι ακριβώς συνέβη: «Καθόμουν στο καθιστικό όταν άκουσα μια κραυγή σκύλου. Αμέσως πετάχτηκα κατευθείαν έξω στην αυλή μου όπου είδα τον δράστη στο οικόπεδό του δίπλα από το σπίτι μου να έχει δέσει με σύρμα τη σκυλίτσα του Λούση στην κολώνα και να την χτυπάει με τον μπαλτά στο κεφάλι.

Στην αρχή πίστεψα ότι απλά την χτυπούσε και άρχισα να τρέχω προς τα εκεί για να του πάρω το σκυλί. Του φώναξα «το σκυλί χτυπάς;» και μου απάντησε «Όχι, κότα είναι». Όταν έφθασα στο σημείο βλέπω την Λούση να έχει πέσει κάτω νεκρή, μέσα στα αίματα και με σχεδόν κομμένο στα δύο το κεφάλι της, και τον δράστη να την σέρνει με το σύρμα και να την βάζει απευθείας μέσα στο τσουβάλι. Την είχε σκοτώσει με έναν μικρό μεταλλικό μπαλτά. Ο δράστης πήγε να ξεφύγει και τότε άνοιξα την κάμερα του κινητού μου και τον κυνήγησα, καταγράφοντας τον σε βίντεο.

 


Το σημείο όπου ο δράστης έδεσε την σκυλίτσα
 και στη συνέχεια της άνοιξε το κεφάλι με έναν μπαλτά

Ενώ αρχικά μου φώναζε «κότα, κότα είναι», μόλις τον έπιασα και άνοιξα το τσουβάλι άρχισε να μου λέει «άσε με θα με καταστρέψεις. 85 χρονών θα με πας φυλακή...». Και έπειτα μου έλεγε «το δικό μου το σκυλί σκότωσα, όχι το δικό σου. Να κοίτα και άσε με». Τον αφήνω και παίρνω το τσουβάλι που είχε βάλει στο καλάθι πίσω στο μηχανάκι του για να το εξαφανίσει. Και μόλις του πήρα το τσουβάλι όρμησε να μου το πάρει.

Τότε ήρθε ο σύντροφός μου ο Κωστής που άκουσε τις φωνές μου και πήρε αυτός το τσουβάλι με το νεκρό ζώο και εγώ κρατούσα τον δράστη. Καλέσαμε κατευθείαν την αστυνομία, αλλά τον δράστη τελικά τον αφήσαμε να φύγει γιατί χτυπιόταν και φοβηθήκαμε μη μας μείνει στα χέρια».

Τότε εμφανίζεται ο γαμπρός του ηλικιωμένου και ο διάλογος που ακούγεται στο βίντεο που κατέγραψε η Δήμητρα Κρικέλλη ανάμεσα σε εκείνον και τον Κωστή Μανόπουλο είναι αποκαλυπτικός. «Τι είναι αυτά που κάνεις τώρα;» τον ρωτάει ο γαμπρός του δράστη. «Σκότωσε τον σκύλο μπροστά στα μάτια μας με μπαλτά, εγώ το κάνω;» του απαντάει για να λάβει την εξής απάντηση που αποτελεί κι άλλο ένα επιπλέον στοιχείο ομολογίας για τα «κατορθώματα» του πεθερού του: «Ε και τι έγινε; Έφαγε τα παπιά. Θα μπλέξουμε με ιστορίες, φυλακές και τέτοια για ένα σκυλί;».

 

 

Το ζευγάρι κάλεσε την Αστυνομία και όπως καταγγέλλει η Δήμητρα Κρικέλλη στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» κατά τη διάρκεια που περίμεναν το περιπολικό ο γαμπρός του δράστη επιχειρούσε συνεχώς να τους αρπάξει το τσουβάλι με το νεκρό ζώο, χωρίς φυσικά να τα καταφέρει. Και συνεχίζει η Δήμητρα Κρικέλλη: «Η αστυνομία έφθασε μετά από 20 λεπτά και μας βρήκε να διαπληκτιζόμαστε με τον γαμπρό του δράστη γιατί προσπαθούσε να μας πάρει το τσουβάλι με το νεκρό ζώο.

Έπειτα ο Κωστής κρατώντας το τσουβάλι με την δολοφονημένη Λούση έφυγε μαζί με τους αστυνομικούς για να πάνε στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι και το μαγαζί του δράστη για να συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία. Αντί όμως για εκείνον, βρήκαν τη γυναίκα και τις δύο του κόρες, οι οποίες παρουσία των δύο αστυνομικών απείλησαν τον Κωστή ότι «θα πάθει ότι έπαθε το σκυλί».  Έπειτα ο Κωστής μετέβη στο Α.Τ. Καρδίτσας όπου έδωσε κατάθεση.

Εγώ παρέμεινα στο σπίτι και προσπαθούσα να ηρεμήσω. Είχε έρθει και η μαμά μου ώστε να μπορέσω να πάω να δώσω και εγώ κατάθεση. Τότε έξω από το σπίτι μου έφθασαν με αυτοκίνητο η γυναίκα και οι δύο κόρες του δράστη και όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που τράβηξα με το κινητό μου,  με απείλησαν λέγοντάς μου ότι «θα με κάψουν ζωντανή επειδή πήγα και κατήγγειλα το περιστατικό». Μου είπαν επίσης ότι «ο Θεός του (δηλαδή του ανθρώπου που σκότωσε με μπαλτά ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα) με βλέπει και θα πληρώσω ακριβά γι’ αυτό που έκανα» και ότι «δικό του ήταν το σκυλί και έτσι ήθελε να του κάνει»! Μετά φύγανε και πήγα στην αστυνομία για κατάθεση».

 

 

Η Αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει τον ηλικιωμένο -  αν και πρόκειται για ένα πολύ μικρό χωριό - ο οποίος είχε εν τω μεταξύ  κρυφτεί για να περάσει το αυτόφωρο. «Δυστυχώς ο δράστης δεν έχει συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι αστυνομικοί μας είπαν ότι δεν είχαν εντολή εισαγγελέα να εισέλθουν στο σπίτι του. Απλά πέρασαν δύο φορές από την οικία του και τον ζήτησαν από τους συγγενείς του!» ανέφερε η Δήμητρα Κρικέλλη στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων».

Σύμφωνα με την Δήμητρα Κρικέλλη η συγκεκριμένη οικογένεια αποκτάει συνεχώς σκυλιά, τα οποία ζούνε για ένα διάστημα μέσα στο οικόπεδο τους και στη συνέχεια εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Είχαν καταλάβει τι ακριβώς γινόταν, αλλά δεν είχαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο στα χέρια τους ώστε να προβούν σε καταγγελία. «Είχανε πολλά ζωάκια στο παρελθόν και δυστυχώς όλα την ίδια μοίρα θα είχανε. Γιατί όλα εξαφανιζόντουσαν από τη μια μέρα στην άλλη. Στην αρχή του καλοκαιριού είχαν ένα καφέ πεκινουά. Και το Πάσχα και κουτάβι. Και πιο πριν κι άλλο κουτάβι. Κι άλλο, κι άλλο. Και όλα εξαφανίστηκαν!

Έμαθα ότι πριν από ένα μήνα έχουν πάρει ένα κουτάβι, ράτσας Τζακ Ράσελ, το οποίο ζει στο σπίτι τους, ενώ στο οικόπεδο υπάρχει αυτή τη στιγμή δεμένος ένας σκύλος, τον οποίο φωτογράφησα μη τυχόν και τον εξαφανίσουν και αυτόν. Την Δευτέρα θα μεταβώ στο Α.Τ. Καρδίτσας για να διαπιστώσω εάν η Αστυνομία βεβαίωσε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ σε βάρος του δράστη και να κινήσω όλη τη νομική διαδικασία αφαίρεσης των ζώων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα χέρια αυτής της οικογένειας».

 Αυτό το σκυλάκι βρίσκεται δεμένο στο οικόπεδο του δράστη

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του ηλικιωμένου και αναμένεται να οριστεί ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης. Αναμένουμε επίσης η Αστυνομία να βεβαιώσει το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ καθώς και στο βίντεο-ντοκουμέντο τόσο ο ηλικιωμένος όσο και οι συγγενείς του ομολογούν ότι αυτός σκότωσε την άτυχη σκυλίτσα του γιατί του έφαγε τα παπιά και είχε κάθε δικάιωμα να της αφαιρέσει τη ζωή γιατί ήταν δική του! Ελπίζουμε ότι η Εισαγγελία Καρδίτσας θα πράξει ό,τι ορίζει ο νόμος και θα δώσει άμεσα εντολή να αφαιρεθούν τα δύο ζώα που έχει στην κατοχή της η συγκεκριμένη οικογένεια απαγορεύοντας ταυτόχρονα σε όλα τα μέλη της να αποκτήσουν ξανά οποιοδήποτε ζώο.   

Η Δήμητρα Κρικέλλη και ο Κωστής Μανόπουλος μέσω της ιστοσελίδας «Ιστορίες Αδέσποτων» ευχαριστούν θερμά τους χιλιάδες φιλόζωους από την Ελλάδα και το εξωτερικό που είχαν την ευαισθησία να τους στείλουν μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης. «Δεν υπήρχε περίπτωση να κλείσουμε τα μάτια μπροστά σε ένα τέτοιο έγκλημα γιατί έχουμε μεγαλώσει αλλιώς. Μάθαμε από τους γονείς μας να σεβόμαστε, να αγαπάμε και να προστατεύουμε τους πιο αδύναμους από εμάς και έχουμε πάντα την στήριξή τους σε περιπτώσεις σαν κι αυτήν που ζήσαμε» ανέφεραν οι δύο αυτοί νέοι στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων», στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια που κατήγγειλαν τον δράστη στις Αρχές, κλείνοντας τα αφτιά στις απειλές που δέχθηκαν κατά της ζωής τους.