Κατήγγειλαν τον νεαρό που έπνιξε γατάκι κι ανέβασε τη φωτογραφία στο facebook

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατήγγειλε χθες 16 Νοεμβρίου του 2015 το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» τον νεαρό άνδρα – κάτοικο των Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης, που ανέβασε στο προφίλ του στο facebook τη φωτογραφία που βλέπετε, η οποία τον δείχνει να πνίγει ένα γατάκι με το ένα του χέρι και να υπερηφανεύεται για το «κατόρθωμά» του.

Επιπλέον εκπρόσωπος του σωματείου πήγε χθες στο Α.Τ. Μοιρών για να κάνει καταγγελία με υπόδειξη του αυτόπτη μάρτυρα εις βάρος του δράστη ώστε να σχηματιστεί δικογραφία για τον βασανισμό και τη θανάτωση του δύστυχου ζώου. Όπως όμως εξηγεί στις “Ιστορίες Αδέσποτων” η δικηγόρος του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» Καλλιόπη Μαραβελάκη ο αστυνομικός υπηρεσίας δεν δέχθηκε την καταγγελία και ζήτησε μαρτυρική κατάθεση από μέλος του σωματείου, η οποία θα γίνει σε αστυνομικό τμήμα του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την κα Μαραβελλάκη η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα να μην κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου καθώς ο χρόνος που απαιτείται για τα διαδικαστικά θα υπερβεί το 24ωρο. Άλλωστε όπως είπε και η αυτόφωρη διαδικασία να ίσχυε δεν θα εντοπιζόταν ο δράστης καθώς αυτή τη στιγμή πιθανώς να κρύβεται για να αποφύγει τη σύλληψη.