Κατήγγειλε στην Αστυνομία την ηλικιωμένη που χτύπησε μέχρι θανάτου ένα γατάκι στην Πλαγιά Λέσβου

Την ηλικιωμένη γυναίκα που σκότωσε ένα γατάκι χτυπώντας το επανειλημμένα με ένα ξύλο το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Μαΐου 2019 στο χωριό Πλαγιά της Λέσβου κατήγγειλε η αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού στο Αστυνομικό Τμήμα Πλωμαρίου.

Το νεκρό ζωάκι μεταφέρθηκε στο κτηνιατρικό κέντρο Παλαιολόγος Γ. – Πέρρου Μ.  για νεκροψία-νεκροτομή ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του κτηνιάτρου Γιώργου Παλαιολόγου – η οποία θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία - το ζωάκι πέθανε από εσωτερική αιμορραγία καθώς είχε αιμάτωμα στο επάνω μέρος του κεφαλιού του, ενώ υπέστη και ρήξη ήπατος.

 

 

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» σε ανακοίνωσή του αναφέρει για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα τα εξής: «Σας ενημερώσαμε για περιστατικό θανάτωσης αδέσποτου γατιού (μόλις 1 μηνός) από ηλικιωμένη κάτοικο του χωριού Πλάγια Πλωμαρίου Λέσβου. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η δράστης σκότωσε το γατάκι χτυπώντας το απανωτά με ένα ξύλο. Η νεκροψία που έγινε σήμερα έδειξε ότι το ζωάκι έφερε διάχυτο υποδόριο αιμάτωμα στο πάνω μέρος του κεφαλιού του και διάχυτη κοιλιακή αιμορραγία από ρήξη ήπατος- και απεβίωσε από εσωτερική αιμορραγία.

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης εκφράζει τον αποτροπιασμό της για αυτό το στυγερό έγκλημα. Τι είδους άνθρωπος είναι αυτός που σκοτώνει στο ξύλο ένα πλάσμα το οποίο χωράει στην παλάμη σου; Πλέον αναμένουμε τη δίκη όπου θα αγωνιστούμε για να αποδοθεί δικαιοσύνη για αυτή την αθώα ζωή...».