Κρατούσε φυλακισμένα τα σκυλιά του στο κλουβί μεταφοράς πίσω από το Ι.Χ. του

Κάτοικος της Αγίας Βαρβάρας επικοινώνησε χθες με το φιλοζωικό σωματείο Αγίας Βαρβάρας – Αιγάλεω και κατήγγειλε τον γείτονα του ότι εδώ και 3 μήνες κρατά μόνιμα φυλακισμένα τα δύο του σκυλιά μέσα στο «σκυλόκουτο» προσαρμοσμένο στο πίσω μέρος του οχήματός του. Ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε σχετικά 7 φορές τους αστυνομικούς του Α.Τ. Αγίας Βαρβάρας, οι οποίοι έδειξαν απροθυμία να ασχοληθούν με την εξόφθαλμη παθητική κακοποίηση των δύο ζώων.

Η αντιπρόεδρος του σωματείου Μπέττυ Καρασαχινίδου μετέβη στην περιοχή και διαπίστωσε την ορθότητα της καταγγελίας. Μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” η κα Καρασαχινίδου ανέφερε ότι τα δύο σκυλιά ζούσαν μόνιμα στο «σκυλόκουτο» και ο ιδιοκτήτης τους τα ελευθέρωνε μόνο όταν πήγαινε για κυνήγι. Όπως εξήγησε τα δύο σκυλιά δεν είχαν μεταξύ τους καμία επαφή καθώς το «σκυλόκουτο» έφερε εσωτερικό διαχωριστικό.

 

 

Η κα Καρασαχινίδου κάλεσε την Άμεση Δράση και επί τόπου έφθασαν αστυνομικοί, οι οποίοι κατέγραψαν το συμβάν και αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη των δύο ζώων. Στο σπίτι βρισκόταν μόνο η σύζυγός του, η οποία κληθείς να απαντήσει γιατί τα ζώα βρίσκονται μέσα στο «σκυλόκουτο» ανέφερε ότι «είναι δικά τους τα σκυλιά και κανείς δεν θα τους κάνει κουμάντο που θα τα έχουν».

Οι αστυνομικοί της έκαναν τις απαραίτητες συστάσεις και την ενημέρωσαν ότι η παθητική κακοποίηση αποτελεί ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα, τονίζοντας της ότι εάν ο σύζυγος της βρισκόταν στο σπίτι θα είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Όπως ανέφερε η κα Καρασαχινίδου σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης των δύο ζώων δεν συμμορφωθεί και εξακολουθήσει να τα έχει κλεισμένα στο «σκυλόκουτο» το σωματείο θα καταθέσει άμεσα καταγγελία εις βάρος του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.