Κρέμασαν αδέσποτο σκύλο στην περιοχή του Αλικιανού Χανίων

Άλλο ένα φρικιαστικό έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος ενός αδέσποτου ζώου έφερε στο φως της δημοσιότητας ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων». Αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ένας άνδρας εντόπισε το σκυλάκι που βλέπετε στη φωτογραφία να είναι απαγχονισμένο σε δέντρο στην περιοχή μεταξύ Αλικιανού, Αγιάς και Κυρτωμάδω, δίπλα σε κεντρικό δρόμο στα Χανιά Κρήτης.

Αφού τράβηξε φωτογραφίες με το νεκρό και απαγχονισμένο σκύλο ενημέρωσε το φιλοζωικό σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» και την Αστυνομία, η οποία του απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι ούτε καν να στείλει αστυνομικούς για να ξεκρεμάσουν το σκυλάκι από το δέντρο.

«Χρειάστηκε να επικοινωνήσουμε εμείς με το Α.Τ. Χανίων και να ενημερώσουμε ότι από το σημείο εκείνο θα περνούσε πολλές φορές το τρενάκι με δεκάδες τουρίστες, οι οποίοι και θα έβλεπαν τα αξιοθέατα του νησιού μας, δηλαδή το κρεμασμένο σκυλί, ώστε να αποφασίσει η αστυνομία να κάνει κάτι, όπως τελικά μας υποσχέθηκαν. Πράγματι το πρωί της Τρίτης το σκυλάκι μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική υπηρεσία για τοξικολογικές εξετάσεις.

Δυστυχώς άρχισαν και πάλι να απαγχονίζουν ζώα στα Χανιά. Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημα στην περιοχή του Αγίου Χριστοφόρου στη Σούδα, όπου κρέμασαν ένα σκυλάκι σε φρεάτιο. Τα τελευταία χρόνια είχε σταματήσει η βάρβαρη αυτή πράξη ή τουλάχιστον δεν είχαμε ενημερωθεί σε αντίθεση με τα πρώτα χρόνια της δράσης μας που ο απαγχονισμός ήταν μια συνήθης πράξη.

Κι αν η εικόνα είναι σκληρή, φανταστείτε τη ψυχή του δράστη που υπέβαλλε το ζώο σ’ αυτό το μαρτύριο, αφήνοντάς το σε κοινή θέα. Και για άλλη μια φορά κανείς δεν είδε και δεν ξέρει τίποτα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».