Κρήτη: Αστυνομικοί έλεγχοι σε χωριά του Δήμου Πλατανιά μετά από καταγγελίες κακοποίησης ζώων

Ελέγχους για την τήρηση των κανόνων ευζωίας των δεσποζόμενων ζώων διενήργησε η Αστυνομία στις 27 Ιουνίου 2018 σε χωριά του Δήμου Πλατανιά στην Κρήτη μετά από καταγγελίες παθητικής κακοποίησης που δέχθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».

Σύμφωνα με τον Σύλλογο η Αστυνομία έκανε αρχικά συστάσεις στους παραβάτες για να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων και θα επανέλθει σε μερικές ημέρες για να διαπιστώσει εάν έχουν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις ή όχι.

 

 

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» αναφέρει για τη διενέργεια αυτών των ελέγχων από την Αστυνομία, τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα δεχτήκαμε πολλές καταγγελίες για περιστατικά παθητικής κακοποίησης ζώων στα χωρία του δήμου Πλατανιά.

Στείλαμε τις καταγγελίες στο Α.Τ. Πλατανιά και επικοινωνήσαμε με τον πάντα πρόθυμο υποδιοικητή κ. Ματθαίο Ιγγλεζάκη, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα τα αναλάβει άμεσα, αλλά θα χρειαζόταν τη βοήθεια της κινητής αστυνομικής μονάδας (ΚΑΜ).

 

 

Την Τρίτη επικοινωνήσαμε με τον υποδιευθυντή της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων κ. Γεώργιο Μαστραντωνάκη  που ανταποκρίθηκε άμεσα, διαθέτοντας το βαν και δύο αστυνομικούς την επόμενη μέρα.

Την Τετάρτη, το κλιμάκιο των αστυνομικών με επικεφαλής τον κ. Ιγγλεζάκη, έλεγξε τα περιστατικά, εντόπισε τους κηδεμόνες κάποιων βαρελόσκυλων και ζήτησε την άμεση απομάκρυνσή τους με υπόδειξη του νέου χώρου.

 

 

Ταυτόχρονα σταματούσε στα σπίτια, έκανε ελέγχους και ενημέρωνε τους κηδεμόνες  για τις υποχρεώσεις τους αλλά και για τα πρόστιμα που απορρέουν από την παθητική κακοποίηση ζώων, μοιράζοντας ταυτόχρονα και ενημερωτικό υλικό.

Στους παραβάτες έγιναν αρχικά συστάσεις και ενημέρωση για τη βελτίωση των συνθηκών και θα επανέλθουν σε τέσσερις μέρες για να διαπιστώσουν αν έχουν συμμορφωθεί ή όχι. Ευχαριστούμε τον κ. Μαστραντωνάκη για την άμεση διάθεση των ΚΑΜ» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».